Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό «στενή παρακολούθηση» οι εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία Aegean-Olympic

Υπό «στενή παρακολούθηση» οι εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία Aegean-Olympic

Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, προειδοποιούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τη συμφωνία συγχώνευσης Aegean-Olympic Air, τονίζοντας σε αυστηρό τόνο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν μονοπωλιακές ή ολιγοπωλειακές καταστάσεις, αλλά και ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι υπηρεσίες και οι θέσεις εργασίας.

2

Παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, προειδοποιούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για τη συμφωνία συγχώνευσης Aegean-Olympic Air, τονίζοντας σε αυστηρό τόνο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν μονοπωλιακές ή ολιγοπωλειακές καταστάσεις, αλλά και ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι υπηρεσίες και οι θέσεις εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο Κανάλι 1, έκανε λόγο για συμφωνία βαρύνουσας σημασίας, τίνισε όμως ότι «πρώτα από όλα οποιαδήποτε τέτοια είδους συμφωνία τίθεται υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού γιατί υπάρχει θέμα ανταγωνισμού και την παρακολουθούμε».

«Μέριμνα της Ελληνικής πολιτείας είναι, πρώτον να μην υπάρχουν μονοπώλια και δεύτερον να διασφαλιστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, θέσεις εργασίας. Μάλιστα όταν υπάρχει μια εταιρεία η οποία είναι τόσο καινούρια, όσο η Olympic Air, πιστεύω ότι αυτά θα κατοχυρωθούν, έτσι ώστε να μην έχουμε και κοινωνικές αναταραχές και σε αυτό το επίπεδο» κατέληξε.

Το υπουργείο Οικονομίας, από την πλευρά του, υπογράμμισε με ανακοίνωσή του ότι «παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη συμφωνία συγχώνευσης Aegean-Olympic Air» και συμπλήρωσε ότι το λόγο πλέον έχουν η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίες θα εξετάσουν τις παραμέτρους της συμφωνίας για την εξασφάλιση των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.

«Αυτό που έχει σημασία για τους πολίτες και την εθνική οικονομία, είναι η διασφάλιση καθολικής και ομαλής εκτέλεσης του μεταφορικού έργου και υπηρεσιών, η διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών για τους καταναλωτές και η προστασία των θέσεων εργασίας» καταλήγει το υπουργείο.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι «δεν αρκεί η όλη διαδικασία να είναι άψογη από τυπική και νομική άποψη. Έχει αξία να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Λειτουργίες είτε μονοπωλίων, είτε ολιγοπωλίων που συγκροτούν καρτέλ τίθενται συνεχώς υπό τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Εξίσου σημαντική είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για τις αερομεταφορές το ανελαστικό πλαίσιο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι η καθολικότητα των υπηρεσιών (λόγω και της νησιωτικότητας της χώρας), η ασφάλεια των πτήσεων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές».

Ο κ. Ρέππας επιτέθηκε δε στην προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί τα αποκαλυπτήρια της χρεοκοπίας της πολιτικής της ΝΔ, όσον αφορά στην πώληση της Ολυμπιακής με ταυτόχρονη επιβάρυνση του Δημοσίου με δυσθεώρητα ποσά, τουλάχιστον ενάμιση δισεκατομμυρίου ευρώ». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι μέρος επιχειρηματικών συμφωνιών ή συγκρούσεων, παραμένει όμως ο εγγυητής για το δημόσιο συμφέρον και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών».

O υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης υπεραμύνθηκε των επιλογών της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι «το πρόβλημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ζημίωνε το Ελληνικό Δημόσιο με 1 εκ. ευρώ την ημέρα αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με τρόπο οριστικό και επωφελή για τον Έλληνα φορολογούμενο και ανήκει στο παρελθόν» καθώς και ότι «το σχέδιο για την κάλυψη των εργαζομένων σε βάθος εικοσιπενταετίας, αντιστοιχεί σε έλλειμμα τριών χρόνων της παλαιάς Ολυμπιακής».

«Φαίνεται επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προεκλογικά μιλούσε για την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για μία ακόμη φορά δείχνει την αναξιοπιστία και τις αντιφάσεις του. Όσο για αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία, αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας και της Ε.Ε. οι οποίες στο σκεπτικό της απόφασή τους, θα πρέπει να συνυπολογίσουν την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ωφέλεια του καταναλωτή» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024