Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 40άρηδες και οι νέοι εργαζόμενοι στο επίκεντρο των αλλαγών του Ασφαλιστικού

Οι 40άρηδες και οι νέοι εργαζόμενοι στο επίκεντρο των αλλαγών του Ασφαλιστικού

Όσοι ασφαλίστηκαν μετά το 1983, οι νέοι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και όσοι παίρνουν πρόωρες συντάξεις, είναι στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Οι πρώτες ανακοινώσεις αναμένονται την προσεχή Τρίτη.

2

Όσοι ασφαλίστηκαν μετά το 1983, οι νέοι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και όσοι παίρνουν πρόωρες συντάξεις, είναι στο επίκεντρο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, ενώ ανοικτό είναι το θέμα της αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στις κεντρικές κατευθύνσεις των αλλαγών, είναι, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες, στο Δημόσιο, στα 65 έτη, η «εθελοντική παραμονή» στην εργασία μετά το 65ο έτος με την παροχή κινήτρων, η κατάργηση της 35ετίας με τη σταδιακή αύξηση του χρόνου ασφάλισης στα 40 έτη εργασίας, η αύξηση των ετών ασφάλισης για τους ένστολους (αστυνομικούς και στρατιωτικούς) και η καθιέρωση ενιαίων παροχών, για όλα τα Ταμεία, στο επίπεδο του ΙΚΑ.

– Η συνταξιοδότηση χωρίς όριος ηλικίας θα αυξηθεί, σταδιακά, στα 40 έτη, από 37 σήμερα. Ενδεχομένως, μπορεί να μπει στην ισχύουσα ρύθμιση προσθήκη ορίου ηλικίας.

– Το όριο ηλικίας για σύνταξη με 35 έτη δουλειάς αυξάνεται στα 60 από 58 έτη (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), ενώ θα καταργηθεί η υποχρεωτική έξοδος για τους δημόσιους υπαλλήλους στα 35 έτη ασφάλισης.

– Η 25ετία σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς θα αυξηθεί σε 35 έτη ασφάλισης ή θα τεθεί υποχρεωτικό όριο συνταξιοδότησης το 55ο έτος.

– Ενιαία σύνταξη. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καθιέρωση ενιαίας σύνταξης για όλα τα Ταμεία, που θα ξεκινά από τα 300 ευρώ περίπου. Από αυτό το ύψος και πάνω το ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από τα χρόνια ασφάλισης και το ύψος των μισθολογικών αποδοχών.  

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024