Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξήσεις έως και 80% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Αυξήσεις έως και 80% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Αυξήσεις - «φωτιά» επίκεινται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που σε πολλές συνοικίες της Αττικής θα αγγίξουν ως και το 80%, καθώς παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ αγοραίων και αντικειμενικών τιμών ως και 186%. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τον Μάρτιο.

2

Αυξήσεις – «φωτιά» επίκεινται για τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν ότι οι αυξήσεις σε πολλές συνοικίες της Αττικής θα αγγίξουν ως και το 80%, καθώς στην έρευνα που διενεργήθηκε καταγράφηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ αγοραίων και αντικειμενικών τιμών ως και 186%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν ότι «είναι αδύνατον να αυξηθούν οι τιμές στα πραγματικά επίπεδα της αγοράς με μια απόφαση γιατί θα προκαλούσε σοκ στην αγορά και στους φορολογουμένους».

Πολύ περισσότερο επειδή οι σημαντικές αποκλίσεις τιμών καταγράφονται στις λαϊκές συνοικίες. Οι νέες τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου.

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα αναπροσαρμοσθούν το 2010, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το εύρος των αυξήσεων που θα σημειωθούν.

Σύμφωνα με πίνακα που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα, παρατηρείται το φαινόμενο οι τιμές πώλησης νεόδμητων ακινήτων να εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές σε σύγκριση με τις αντικειμενικές αξίες σε περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται «φθηνές», ενώ αντίθετα στις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές οι τιμές ζώνης είναι πιο κοντά στις αγοραίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024