Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελτίωση του Προγράμματος Σταθερότητας βάσει των κοινοτικών παρατηρήσεων

Βελτίωση του Προγράμματος Σταθερότητας βάσει των κοινοτικών παρατηρήσεων

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας βάσει των παρατηρήσεων των κοινοτικών, ώστε να διασφαλιστεί και η έγκρισή του από τις Βρυξέλλες, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Η επίσκεψη ενίσχυσε την αίσθηση ότι κινούμαστε σωστά, είπε. Το Πρόγραμμα, πρόσθεσε, προβλέπει ανάπτυξη από το 2011 και τόνισε ότι το έλλειμμα για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 12,7%.

2

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας βάσει των παρατηρήσεων των κοινοτικών αξιωματούχων, ώστε να διασφαλιστεί και η έγκρισή του από τις Βρυξέλλες, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στο Reuters την Παρασκευή.

«Το σχέδιο σίγουρα θα βελτιωθεί ως αποτέλεσμα της επίσκεψης και των συζητήσεων», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε τηλεφωνική συνέντευξή του.

«Η επίσκεψη ενίσχυσε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Μιλώντας μετά την τριήμερη επίσκεψη αξιωματούχων της ΕΕ στην Αθήνα, είπε ότι η Ελλάδα εργάζεται μαζί με την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο.

«Είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για τις λεπτομέρειες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η Κομισιόν ενδιαφέρεται για την ποσοτικοποίηση των μέτρων […] και την μεσοπρόθεσμη επίπτωσή των μεταρρυθμίσεων. Υπήρχε ήδη ποσοτικοποίηση των μεταρρυθμίσεων και θα υπάρξει και άλλη τις επόμενες ημέρες», είπε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το ΠΣΑ θα υποβληθεί στην ΕΕ την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και θα προβλέπει θετικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το 2011 και 2012.

«Μετά από μια στασιμότητα το 2010, το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας το 2011, και σταδιακή αύξηση άνω του 2% έως το 2013» είπε.

«Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αρχίσει να υποχωρεί το 2012», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε εικασίες ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 θα αυξηθεί πέραν του 12,7% του ΑΕΠ. «Θα είναι 12,7% του ΑΕΠ», είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024