Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθήκοντα προέδρου της ΔΕΗ ανέλαβε ο Αρθούρος Ζερβός

Καθήκοντα προέδρου της ΔΕΗ ανέλαβε ο Αρθούρος Ζερβός

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ορίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση του μετόχου της πλειοψηφίας, δηλαδή του Δημοσίου. Στα νέα μέλη του ΔΣ περιλαμβάνονται ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

28

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ορίστηκε σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση του μετόχου της πλειοψηφίας, δηλαδή του Δημοσίου.

Στα νέα μέλη του ΔΣ περιλαμβάνονται ο κ.Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ.Ν.Φωτόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στη θέση του κ.Ι.Τσαρούχα (που παραμένει μέλος του ΔΣ), καθώς και οι κ.κ.Γ.Νέλλας, Κ.Πανέτας (έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της ΔΕΗ), Ευ.Πετρόπουλος, Α.Μπαράτσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης θα συνεδριάσει το συντομότερο, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα με τη νέα του σύνθεση.

Σε ομιλία του μετά στην τελετή παράδοσης της διοίκησης της ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες εντυπωσιακών αλλαγών στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας, με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση του ανταγωνισμού.

Ο κ.Ζερβός τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η διοικητική αποτελεσματικότητα ή και να αναπροσαρμοστούν, εάν χρειασθεί, οι λειτουργικές δομές της Επιχείρησης, «κάτι που επιβάλλεται, όχι μόνο από τα νέα δεδομένα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργεια, αλλά και από το συμφέρον των καταναλωτών και της ίδιας της Επιχείρησης».

Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού από μια επιχείρηση κατά 100% μονοπωλιακή σε μια επιχείρηση που θα αποτελεί το «μεγάλο παίκτη» σε μια πλήρως απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Μέσα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση δεν μπορεί να είναι υπόθεση τρίτων», τόνισε ο κ.Αθανασόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024