Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 42% κατέγραψε η Aegean στο εννεάμηνο

Αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 42% κατέγραψε η Aegean στο εννεάμηνο

Στα 37,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Aegean Airlines στο εννεάμηνο αυξημένα κατά 42% έναντι του εννεαμήνου του 2008. Τη βελτίωση η εταιρεία αποδίδει στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, στην επέκταση των διεθνών δρομολογίων της, καθώς και στις ωφέλειες στο λειτουργικό κόστος από την ανανέωση του στόλου της εταιρίας.

93

Στα 37,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Aegean Airlines στο εννεάμηνο αυξημένα κατά 42%, έναντι της αντίστοχης περιόδου του 2008.

Τη βελτίωση της κερδοφορίας η εταιρεία αποδίδει στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, στην επέκταση των διεθνών δρομολογίων της, καθώς και στις ωφέλειες στο λειτουργικό κόστος από την ανανέωση του στόλου της εταιρίας.

Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο κύκλος εργασιών της εταιρείας. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 481,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος 2008.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών (EBITDAR) αυξήθηκαν 9% στα 91 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 47,9 εκατ. ευρώ από 35,6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος (αύξηση 34%).

H Aegean μετέφερε τους πρώτους εννέα μήνες 5,1 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγουμένου έτους, με τον αριθμό των πτήσεων αυξημένο κατά 11%.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 2,9 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το 2008, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 21%, μεταφέροντας 2,2 εκατ. επιβάτες.

Η εταιρία είπε ότι εκτός από το χαμηλότερο κόστος καυσίμου σε σχέση με το 2008, η ανανέωση του στόλου με 21 νέα αεροσκάφη Α320/321 συντέλεσε στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

Η εταιρεία λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 33 αεροσκαφών με μέση ηλικία τα 2 έτη, στις προγραμματισμένες πτήσεις της. Το δίκτυο δρομολογίων της περιλαμβάνει 52 τακτικά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, εκτελώντας συνολικά 200 πτήσεις την ημέρα.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η AEGEAN συνέχισε την επέκταση του δικτύου της το 2009 με την έναρξη δρομολογίων από Αθήνα προς Παρίσι, Βερολίνο, Βρυξέλες, Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Βενετία και Πάφο, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκαν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

»Από τις αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται και η έναρξη πτήσεων από Αθήνα προς Μαδρίτη και Βιέννη, ενώ ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου η AEGEAN πρόσθεσε έναν ακόμη διεθνή προορισμό από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το Μιλάνο».

Ο κ. Δημ.Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε: «Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για τον κλάδο των αερομεταφορών διεθνώς, η AEGEAN συνεχίζει την ανάπτυξή της, επιτυγχάνοντας υγιή οικονομικά αποτελέσματα. Ο νέος στόλος της εταιρίας, η αποδοχή από το επιβατικό κοινό, η ένταξη στην STAR ALLIANCE που αναμένεται τους επόμενους 7 μήνες και η υγιής χρηματοοικονομική μας θέση μας δίνουν τη σιγουριά για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μας.

»Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ιδιαίτερα σημαντικές πιέσεις στις τιμές των εισιτηρίων που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν λόγω της κρίσης και του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, γεγονός που έχει πλέον σημαντική επίπτωση στη λειτουργική κερδοφορία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024