Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» στην έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, λέει το ΕΒΕΑ

«Όχι» στην έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, λέει το ΕΒΕΑ

Tην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολογικής εισφοράς στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Κ.Μίχαλος.

27

Tην αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολογικής εισφοράς στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Κ.Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι «οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να παραμείνουν στο 25% και σταδιακά να επέλθει η μείωσή τους στο 20% στην προσεχή τετραετία», ενώ σημείωσε ότι το ΕΒΕΑ συμφωνεί με τη θέση της ΤτΕ ώστε τα 2/3 των εσόδων να συγκεντρωθούν από τη μείωση των δημοσίων δαπανών και το 1/3 από μέτρα φορολογίας, «έκτακτα ή όχι», όπως είπε ο κ. Μίχαλος.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο να επαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό καθώς αποτελεί αίτημα μερίδας του εμπορικού κόσμου.

Για το σχέδιο νόμου που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών, ο κ. Μίχαλος είπε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και απομένουν να διευκρινιστούν μόνο ταζητήματα που σχετίζονται με επίλυση των προβλημάτων δικαστικά.

Για τον «Τειρεσία», σχολίασε ότι ακόμα και επιχειρήσεις με συντηρητικό βηματισμό έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση εξαιτίας της αφερεγγυότητας τρίτων, γι αυτό και το Επιμελητήριο προτείνει τη συγκρότηση ενός οργάνου στο οποίο θα μετέχουν οι τράπεζες τα επιμελητήρια και το κράτος προκειμένου να αξιολογούνται τα στοιχεία κάθε φορά που θα πρέπει να εγγυοδοτηθεί μια επιχείρηση.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Δευτέρα σε εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΕΒΕΑ με την ΕΕΔΕ για επιμόρφωση στελεχών, για πιστοποίηση επιχειρήσεων, διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΕ Κ. Λαμπρινόπουλος σημείωσε ότι όλοι οι φορείς είναι υποχρεωμένοι σε συνεργασία και «δεν πρέπει να ζητάμε μόνο από το κράτος να δημιουργήσει δομές». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κερδοφορία είναι μια έννοια «πολυσήμαντη», πλέον, καθώς αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τον επιχειρηματία, και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες δεν δέχονται την έκτακτη εισφορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024