Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με περιστολή της σπατάλης η μείωση του ελλείμματος, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

Με περιστολή της σπατάλης η μείωση του ελλείμματος, τονίζει ο Γ.Προβόπουλος

Τη μείωση του ελλείμματος, κυρίως μέσω της περιστολής της κρατικής σπατάλης, συνιστά ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ.Προβόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι τα περιθώρια συγκράτησης των δαπανών είναι σημαντικά, καθώς το 30% εξ αυτών σπαταλάται χωρίς να προσφέρονται αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

28

Τη μείωση του ελλείμματος, κυρίως μέσω της περιστολής της κρατικής σπατάλης, συνιστά ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος τονίζει ότι τα περιθώρια συγκράτησης των δαπανών είναι σημαντικά, καθώς το 30% εξ αυτών σπαταλάται χωρίς να προσφέρονται αντίστοιχες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Αυτό που υποστηρίζουμε βασιζόμενοι στη διεθνή εμπειρία είναι ότι η προσαρμογή που επικεντρώνεται κυρίως στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό των δαπανών έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας μακροπρόθεσμα» δηλώνει ο κ. Προβόπουλος στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Γι’ αυτό» συνεχίζει ο διοιηκητής της ΤτΕ «έχω προτείνει η δημοσιονομική προσαρμογή, σε βάθος χρόνου, να προέλθει περίπου κατά τα δύο τρίτα από την πλευρά των δαπανών και κατά το ένα τρίτο από την πλευρά των εσόδων, δηλαδή από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ο διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες την πρώτη διετία με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στον στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Μέσω της εξάλειψης της σπατάλης και της φοροδιαφυγής, το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί έως και κατά 2,2% του ΑΕΠ ετησίως, αφήνοντας περιθώρια για στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024