Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθερότητας ζητεί ο ΣΕΛΠΕ

Δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθερότητας ζητεί ο ΣΕΛΠΕ

Η λήψη μέτρων αναθέρμανσης της ζήτησης θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης και σταθερότητας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Λιανικών Πωλήσεων.

27

Η λήψη μέτρων αναθέρμανσης της ζήτησης θα πρέπει να συνδυαστεί και με μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης και σταθερότητας, που θα επιτρέψουν τα τρία πρώτα χρόνια την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και την αύξηση των δημοσίων εσόδων και την εν συνεχεία μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, αυτές οι οικονομικές πολιτικές πρέπει να επιτύχουν την αύξηση των δημοσίων εσόδων μακροπρόθεσμα μέσα από την αύξηση του παραγόμενου πλούτου, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέσα από την καθιέρωση μιας νέας φορολογικής πολιτικής σε συνδυασμό με πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών που θα περιλαμβάνει:

– Την διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω αυστηρών αντικειμενικών κριτηρίων για την σύλληψη της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται σε 12 δισ. ευρώ ετησίως χωρίς νέες αυξήσεις στην φορολογία εκείνων οι οποίοι πάντα πληρώνουν, μισθωτών και οργανωμένων επιχειρήσεων.

– Την αποτελεσματική σύλληψη της εισφοροδιαφυγής που υπολογίζεται στα 13 δισ. ευρώ ετησίως μέσω τακτικών ελέγχων.

– Την περιστολή των δημοσίων δαπανών και της σπατάλης οι οποίες σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ ανέρχονται σε 30% επί των δημοσίων δαπανών, εκτός τοκοχρεολυσίων και υπολογίζονται σε 15 δισ. ευρώ ετησίως.

– Την αύξηση του αφορολογήτου και την μείωση των ενδιάμεσων συντελεστών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων για να πάψουν οι μισθωτοί να αποτελούν τα υποζύγια της φορολογικής πολιτικής

– Την μείωση του ανώτατου κλιμακίου φόρου από το 40% σε 25% για όλα τα εισοδήματα και την φορολόγηση τους στην ίδια φορολογική κλίμακα ανεξαρτήτως πηγής, με αυστηρή ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και στόχο την συγκράτηση της φυγής και άλλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό όπου επικρατούν χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές (10%-15%), ενίσχυση των επενδύσεων και αύξηση της έφεσης για εργασία του ελληνικού λαού στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

– Την βελτίωση της χαμηλής ανταγωνιστικότητας με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της κρατικής διοίκησης.

Η χώρα μας, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ, έχει ανάγκη δυναμικών πολιτικών αποφάσεων στον τομέα της οικονομίας που να αφορούν την βελτίωση της αγωνιστικότητας την αύξηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την αύξηση της απασχόλησης και τον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024