Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πακέτο» 3 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομίας

«Πακέτο» 3 δισ. ευρώ για την τόνωση της οικονομίας

Οι προβλέψεις για μείωση του ΑΕΠ έως 1,5% φέτος καταστούν επιτακτική την προώθηση του «πακέτου» των 3 δισ. ευρώ στην οικονομία, ώστε να αποφευχθεί η βαθύτερη ύφεση και οι απώλειες περισσότερων θέσεων εργασίας.

27

Οι προβλέψεις για μείωση του ΑΕΠ έως 1,5% φέτος καταστούν επιτακτική την προώθηση του «πακέτου» των 3 δισ. ευρώ στην οικονομία, ώστε να αποφευχθεί η βαθύτερη ύφεση και οι απώλειες περισσότερων θέσεων εργασίας.

Με το κρατικό χρέος στα 292,3 δισ. ευρώ (το α΄εξάμηνο του 2009) και το έλλειμμα να «τρέχει» γώρω στο 10% του ΑΕΠ, η τόνωση της αγοράς και των χαμηλών εισοδημάτων με ρευστότητα είναι εκ των ουκ άνευ ώστεη οικονομία να εισέλθει σε τροχιά επανεκκίνησης, ωστόσο τα περιθώρια είναι σχετικά περιορισμένα.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο έχει να ελπίζει στα έσοδα από τις ρυθμίσεις και τα φορολογικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πολλά απ αυτά τα μέτρα θα προωθηθούν άμεσα, ενώ άλλα θα πάνε για τις αρχές του 2010.

Όπως είπε την Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για τηνενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με τηναπλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με το «πάγωμα» για ένα χρόνο των δανειακών υποχρεώσεων όσων επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης.

Αλλα μέτρα είναιη κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία των δανειοληπτών, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ, το «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα έτος και αυξήσεις (2% περίπου) σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου.

Τέλος, νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του 2010. Σε αυτό θα προβλέπεται η εφαρμογή ενιαίας, τιμαριθμοποιημένης, κλίμακας, με επαναφορά του συντελεστή 12% στα εισοδήματα από 12.000 έως 30.000 ευρώ.

Επίσης, θα καταργηθεί το ΕΤΑΚ (και θα επιστρέψει με υψηλότερα όρια ο ΦΜΑΠ), θα καταργηθούν χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένες ομάδες, ενώ θα προωθηθεί η χαμηλή φορολόγηση των εταιρικών κερδών που επανεπενδύονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024