Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εργασία αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, λέει η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Η εργασία αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, λέει η Εύη Χριστοφιλοπούλου

«Η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ζούγκλα» τονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση (υποψήφια Αττικής), εξαπολύοντας επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση για παραλείψεις και επιλογές που απορύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις.

91

«Η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ζούγκλα» τονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση (υποψήφια Αττικής), εξαπολύοντας επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση για παραλείψεις και επιλογές που απορύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις.

Τονίζει ότι χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας «που καλπάζει παρά τις αστειότητες της κυβέρνησης για δήθεν μείωσή της» και επισημαίνει ότι η άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ.

Παρουσιάζει το «ολοκληρωμένο σχέδιο» του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές μέσω των οποίων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος. Δεσμεύεται για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70%, αλλά και για την άμεση ανασυγκρότηση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της εργασίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

src=https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gifΦ.Πετραλιά και Ε.Χριστοφιλοπούλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την εργασία

src=https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gifΦάνη Πετραλιά: Πάγια θέση της ΝΔ η πλήρης και ποιοτική απασχόληση

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναγνωρίζει ότι η εργασιακή νομοθεσία χρήζει βελτιώσεων και μιλά για τους νόμους που το ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί κυβέρνηση θα αναθεωρήσει με στόχο τη βελτίωσή τους ή θα τους καταργήσει.

Απαντά στην δριμεία κριτική που έχει δεχθεί το ΠΑΣΟΚ για το νόμο περί ενοικίασης εργαζομένων, για τα stage, αλλά και για την πρότασή του περί επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών στους νέους, ώστε να μειωθεί η ανεργία.

«Είναι απολύτως αναγκαίο ένα σχέδιο που θα διακόψει την πολυετή αναμονή και εκμετάλλευση των νέων πριν ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας» τονίζει και υποστηρίζει ότι έχουν ληφθεί ασφαλιστικές δικλείδες για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αποκαλύπτει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό και την πολιτική που θα αποτρέψει τη «διαβλεπόμενη κατάρρευση του συστήματος».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Η 5η Οκτωβρίου βρίσκει την αγορά εργασίας με ανεργία επισήμως στο 8,9%, (ενώ η ΓΣΕΕ μιλά ακόμη και για πάνω από 15%), φαινόμενα 4ήμερων, απολύσεων, διαθεσιμοτήτων και κάθε μορφής ελαστικότητας να έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ποια είναι τα επείγοντα μέτρα που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ από την 5η Οκτωβρίου προκειμένου καταρχάς να ανακόψει την «κατηφόρα» αυτή;

Είναι γεγονός ότι οι επιλογές και οι παραλείψεις της απερχόμενης κυβέρνησης απορύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις. Η εγχώρια και διεθνής κρίση κυριολεκτικά πιέζει τον εργαζόμενο, που ζει υπό καθεστώς συνεχούς ανασφάλειας. Έτσι, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων (π.χ. διόγκωση αδήλωτης – μαύρης εργασίας, η παράνομη μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία) γίνεται συχνά με πρόσχημα την κρίση, με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε «ζούγκλα» κατά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας, η οποία καλπάζει παρά τις αστειότητες της κυβέρνησης για δήθεν μείωση της.

Η άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ. Δεσμευτήκαμε να συνδέσουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο με τον επενδυτικό νόμο όσο και με τα επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση δημοσίου.

Επίσης, θα επιδοτήσουμε για 4 χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων έως 30 ετών, με διπλό όφελος: να χτυπηθεί ο πυρήνας της ανεργίας των νέων και να τονωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την πράσινη ανάπτυξη με τη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας στην ενέργεια, στην αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου.

Βάζουμε μπρος τη δημιουργία θέσεων κοινωνικής εργασίας, ιδιαίτερα για τους απολυμένους και τους μακροχρόνια άνεργους, ενώ παράλληλα θα αυξήσουμε το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού ημερομισθίου.

Ενισχύουμε με στελέχη και νέες υποδομές το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ευνοούμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και προχωράμε στη ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων.

Τέλος, καταργούμε το θλιβερό φαινόμενο της κομματικής ομηρίας των STAGE στο Δημόσιο και τα στρέφουμε αυστηρά στον ιδιωτικό τομέα, ενθαρρύνοντας τους νέους να καταρτιστούν και να αναζητήσουν εργασία με αξιοπρέπεια.

Επιχείρημα των επικριτών σας είναι ότι οι αντεργατικές τακτικές και προτάσεις των εργοδοτών πατούν σε νόμους που ψήφισαν κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Πλέον και δεδομένης της κατάστασης αλλάζετε στάση; Θα καταργήσετε νόμους και αν ναι ποιους;

Είναι αλήθεια ότι η εργατική νομοθεσία χρειάζεται βελτίωση και εναρμόνισή της με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους. Έχουμε ήδη δεσμευτεί για την άμεση κατάργηση του Ν.3385/2005 της κυβέρνησης της ΝΔ για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο οποίος οδήγησε σε άνευ όρων παράδοση των εργαζομένων στη βούληση των εργοδοτών.

Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι η κρίση επιδρά μεγεθυντικά στις ατέλειες του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες δημιουργούν παγίδες για τους εργαζόμενους. Το ζήτημα λοιπόν, δεν είναι να κηρύξουμε παράνομη π.χ. τη μερική απασχόληση, αλλά να αποτρέψουμε την κατάχρηση της νομοθεσίας και την εκμετάλλευση των εργαζόμενων με βελτιώσεις και συμπληρώσεις.

Στο ίδιο πνεύμα, έχουμε δεσμευτεί για τη ριζική αναθεώρηση της νομοθεσίας για την ενοικίαση των εργαζομένων βάσει της αρχής της ίσης μεταχείρισης, ενώ θα επεκτείνουμε τις θεμελιώδεις εγγυήσεις της εργατικής νομοθεσίας σε όλους, αποκαθιστώντας αδικίες που υφίστανται όσοι εργάζονται σε «γκρίζες ζώνες» της απασχόλησης, όπως είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκι».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσα από κλίμα συνεργασίας και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε εκτός των άλλων και για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του εργαζομένου από τα 4ήμερα. Δηλαδή θα διατηρήσετε την σχετική επιδότηση που έδωσε η ΝΔ και την οποία είχατε καταγγείλει ως «νομιμοποίηση κάτω από το τραπέζι» της ασυδοσία των εργοδοτών;

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως πρόσχημα εκ μέρους των εργοδοτών για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το καταγγείλαμε ως αντιπολίτευση, θα το αποτρέψουμε ως αυριανή κυβέρνηση.

Προτείνουμε την αξιοποίηση των πόρων για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία, μετά από δημόσια διαβούλευση ως κίνητρο στις επιχειρήσεις με στόχο τη διατήρηση ή την αύξηση του εργατικού τους δυναμικού, εν μέσω κρίσης, και ως συμπλήρωμα μισθού και ασφάλισης στις περιπτώσεις μείωσης της παραγωγής και της εκ περιτροπής εργασίας, πάντα μετά από κοινωνικό έλεγχο.

Στηρίζουμε άμεσα το εισόδημα με αυξήσεις μισθών και συντάξεων που καλύπτουν τον πληθωρισμό, χορηγούμε το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και φυσικά αναδιανέμουμε το φορολογικό βάρος με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης με την ενιαία και προοδευτική φορολογική κλίμακα.

Δριμεία κριτική έχετε δεχθεί, αφού είναι δικό σας δημιούργημα, για το νόμο περί ενοικίασης εργαζομένων. Μιλάτε για ριζική αναθεώρησή του, αλλά όχι για κατάργηση. Τι εννοείτε;

Πράγματι έχουμε κάνει λόγο για ριζική αναθεώρηση, η οποία θα προχωρήσει μετά από συστηματικό διάλογο με τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωράνε αποσπασματικά μέτρα ή μονομερείς αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης, μας ενδιαφέρει η εφαρμογή των θεμελιωδών εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας, σε όλους τους κλάδους εργαζομένων, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης εργασίας που έχουν.

Σύμφωνα με την αρχή της ίσης μεταχείρισης, την οποία έχει ενσωματώσει και πρέπει να προασπίζει το εθνικό μας δίκαιο, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς ενοικίασης πρέπει να απολαμβάνουν της ίδιας προστασίας και των ίδιων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί τετραετούς επιδότησης των εισφορών για νέους δέχθηκε δριμεία κριτική. «Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει τζάμπα νεανικό εργατικό δυναμικό» σας κατηγόρησαν και τόνισαν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους μεγαλύτερους εργαζομένους. Δεύτερο, δε, επιχείρημα είναι ότι ενώ παρεμφερή προγράμματα «φθηνής εργασίας» έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν δεν γνώρισαν επιτυχία. Τι απαντάτε σε όλα αυτά;

Η κίνηση αυτή θα χτυπήσει το σκληρό πυρήνα της ανεργίας των νέων και θα ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα και οι οποίες, παρά τους ισχυρισμούς των επικριτών, δεν ανήκουν σε «μεγαλοκεφαλαιούχους».

Γνωρίζουμε όλοι ότι η ανεργία των νέων – ιδιαίτερα των νέων γυναικών – είναι σταθερά υπετριπλάσια από των άλλων ηλικιακών ομάδων. Πρόκειται κυριολεκτικά για κοινωνική μάστιγα.

Δεύτερον, κάθε ηλικιακή ομάδα έχει διαφορετικό επαγγελματικό προφίλ, ανάγκες, κινητικότητα, προσδοκίες και δεν διεκδικεί τις ίδιες θέσεις εργασίας με μια άλλη. Τρίτον, είναι επιβεβλημένο να απαντήσουμε στο πρόβλημα, παρέχοντας ουσιαστικά και όχι θεωρητικά κίνητρα.

Είναι απολύτως αναγκαίο ένα σχέδιο που θα διακόψει την πολυετή αναμονή και εκμετάλλευση των νέων πριν ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρότασή μας, η οποία θα περιέχεται σε νομοσχέδιο των 100 πρώτων ημερών, για την επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών για 4 έτη, με πρόβλεψη 5 ετών αν πρόκειται για νέο με αναπηρία.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα προβλέπεται η ασφαλιστική δικλείδα της μη απόλυσης προσωπικού χωρίς σπουδαίο λόγο για έναν χρόνο πριν και ένα χρόνο μετά την πρόσληψη των νέων εργαζομένων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι εργαζόμενοι σταθεροποιούνται στην αγορά εργασίας, κερδίζουν πολύτιμη προϋπηρεσία, ενώ παράλληλα, καλλιεργείται το ενδεχόμενο να παραμείνουν στην επιχείρηση στην οποία απασχολούνται μετά τη λήξη της επιδότησης.

Αντίστοιχο πρόγραμμα δεν έχει εφαρμοστεί στη χώρα μας, οπότε ας περιμένουμε την εφαρμογή του για να το κρίνουμε.

Έχετε καταγγείλει διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην εργασία και πλήρη απαξίωση του ΣΕΠΕ. Η ενίσχυσή τους πότε θα ξεκινήσει με δεδομένο ότι η κρίση είναι εδώ; Σχεδιάζεται πχ την 5η Οκτωβρίου πρόσληψη όσων επιθεωρητών απαιτούνται ή πρόκειται για μελλοντικό σχέδιο που μέχρι να ολοκληρωθεί ίσως να έχουν χαθεί χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας;

Τα τελευταία 5,5 χρόνια, οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας μειώθηκαν αντί να αυξηθούν και τα προβλήματα υποστελέχωσης του φορέα και η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας του εμποδίζουν τα στελέχη του να δράσουν.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 4 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος. Ο πρόσφατος νόμος για το ΣΕΠΕ, ήταν μια ευκαιρία που έχασε η απερχόμενη κυβέρνηση: δημιούργησε νέα τμήματα χωρίς νέες προσλήψεις και μείωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση των επιθεωρητών στον ένα μήνα, χρονικό διάστημα εμφανώς απαράδεκτο.

Την ίδια ώρα είχε προσλάβει αγροφύλακες να φυλάνε ..τα χωράφια από τα ζιζάνια αλλά όχι επιθεωρητές εργασίας για τον έλεγχο της εργασιακής ζούγκλας!

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το ΣΕΠΕ, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του για την ενίσχυσή του θεσμού, ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα εργασιακά δικαιώματα και, πιο συγκεκριμένα, να χτυπηθούν τα εξοντωτικά ωράρια, η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι ανεξέλεγκτες απολύσεις, οι συμβάσεις με μπλοκάκια που υποκρύπτουν θέσεις εργασίας, η παράνομη ενοικίαση εργαζομένων.

Το ΣΕΠΕ πρέπει επειγόντως να ανασυρθεί από την εγκατάλειψη. Το ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησε και στελέχωσε το θεσμό, θα του ξαναδώσει άμεσα πνοή με επαρκή στελέχωση, ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του, συστηματική και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Δριμεία κριτική έχετε δεχθεί και για τις προτάσεις σας περί stage. Πώς ένα πρόγραμμα που καταγγέλλετε ως μορφή ομηρίας στο δημόσιο, την ίδια στιγμή σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα το χαρακτηρίζετε ως πρόγραμμα μαθητείας και το διατηρείτε;

Εδώ και 5,5 χρόνια, ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε ένα ανελέητο ρουσφετολογικό παζάρι ελπίδας δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, για μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα χωρίς προκηρύξεις, χωρίς κριτήρια, χωρίς διαφάνεια, χωρίς προοπτική εργασίας μετά το πέρας των συμβάσεων αυτών.

Δυστυχώς, αυτό οδήγησε τα stage σε εκφυλισμό, μεταλλάσσοντάς τα από προγράμματα σύντομης εργασιακής εκπαίδευσης σε μακροχρόνια φθηνή και ανασφάλιστη εργασία κυρίως στο δημόσιο χωρίς δικαιώματα.

Το πρόγραμμα stage δε λύνει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης όπου αυτά υπάρχουν και αφετέρου πλήττει την κοινωνική ασφάλιση στερώντας της σημαντικούς πόρους.

Το σχέδιό μας για τα stage στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει καμία σχέση με την εκμετάλλευση που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει τους νέους να εισαχθούν στην αγορά εργασίας και να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία. Με ολιγόμηνες συμβάσεις μαθητείας, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τους 6 μήνες, η επιχείρηση μπορεί να διαπιστώσει εάν ο νέος εργαζόμενος είναι ικανός να ανταποκριθεί στα έργα που του ανατίθενται.

Στη συνέχεια, υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της παραμονής του εργαζομένου στην επιχείρηση, με κανονικές συμβάσεις εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

Έχετε δεσμευθεί για κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου της ΝΔ. Ποια είναι η δική σας πρόταση για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού;

Ο νόμος 3655/2005 της ΝΔ αποδείχθηκε επιβλαβής για το ασφαλιστικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα. Περιέκοψε δραστικά τις συντάξεις ανοίγοντας πόλεμο με τους πολίτες και καταρράκωσε τα Ταμεία με πρόχειρες ενοποιήσεις. Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων ή η κακή ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, αντανακλά την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του συστήματος.

Καταρχήν, έχουμε δεσμευτεί για την επαναφορά του συνταξιοδοτικού καθεστώτος στην προηγούμενη μορφή. Είναι επείγον να επανασχεδιαστεί η ενοποίηση των Ταμείων, έπειτα από εκτενείς μελέτες και διάλογο με τους ασφαλισμένους. Η διαβλεπόμενη κατάρρευση του συστήματος μπορεί και πρέπει να αποτραπεί.

Στόχος μας είναι η κοινωνική επάρκεια των παροχών και η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, η καθιέρωση της πλήρους διαφάνειας, αλλά και η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του για την ασφαλιστική προοπτική των παιδιών μας, με τη συγκρότηση του Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης.

Πάγια θέση μας είναι η καθιέρωση της βασικής σύνταξης ως αφετηρία για όλες τις συντάξεις και η απόδοσή της σε τρεις μήνες μέχρι το τέλος της τετραετίας, με διαχωρισμό των προνοιακών παροχών από τις ασφαλιστικές παροχές.

Με τη σύμπραξη των κλάδων υγείας των 4 μεγάλων ταμείων εξασφαλίζεται περικοπή των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και να αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Με την άμεση χρηματοδότηση του συστήματος, την επίσπευση της μηχανογράφησης για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την εντατικοποίηση των ελέγχων, τον περιορισμό της σπατάλης στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που καλπάζουν ανεξέλεγκτες και τη σωστή αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων στοχεύουμε να εξαλείψουμε την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Δεσμεύσεις περί προστασίας και βελτίωσης της εργασίας ο πολίτης έχει ξανακούσει από το ΠΑΣΟΚ. Τι άλλαξε τώρα και μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υλοποιηθούν; Σε τι καλύτερο να ελπίζει ο εργαζόμενος που θα εμπιστευθεί το ΠΑΣΟΚ από την 5η Οκτωβρίου;

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ σεβάστηκαν τον εργαζόμενο. Σεβαστήκαμε το κοινωνικό κράτος και την αποστολή του να εγγυάται βασικά δικαιώματα του πολίτη. Αλλά όποιος κάνει έργα, κάνει και λάθη. Έχουμε την τόλμη να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά.

Η εργασία αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, με την κατάθεση νομοσχεδίου για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας, κατά τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης.

Η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΠΕ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στέλνει το μήνυμα στον εργαζόμενο ότι θα σταθούμε δίπλα του. O Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι είναι ένας ηγέτης που γνωρίζει τα προβλήματα, έχει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις.

Πρέπει όλοι μας όμως, να στηρίξουμε με έργα τη δύσκολη προσπάθεια για ένα ισχυρό, σύγχρονο και αξιόπιστο κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται το δικαίωμα στην σταθερή και ποιοτική εργασία.

Αργυρώ Τσατσούλη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024