Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ρόλο για Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

Νέο ρόλο για Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

Τη δημιουργία τραπεζών ειδικού σκοπού με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του κράτους στην τραπεζική αγορά και την τόνωση του ανταγωνισμού σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, ενώ μέσω του ποσοστού που έχουν τα Ταμεία στην Εθνική θα επιχειρήσει παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας.

27

Τη δημιουργία τραπεζών ειδικού σκοπού με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του κράτους στην τραπεζική αγορά και την τόνωση του ανταγωνισμού σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να εξειδικευθεί η Αγροτική Τράπεζα στην «πράσινη» ανάπτυξη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να γίνει η τράπεζα των φτωχών νοικοκυριών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οργανισμός για τη χρηματοδότηση των δήμων.

Επίσης, μέσω του ποσοστού που ελέγχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στην Εθνική Τράπεζα, θα επιχειρήσει παρεμβάσεις για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας με καλύτερους όρους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ειδικότερα, στον σχεδιασμό του κ. Παπανδρέου προβλέπεται η μετατροπή της Αγροτικής σε τράπεζα ειδικού σκοπού με αντικείμενο την «πράσινη» ανάπτυξη. Η τράπεζα σταδιακά θα εξειδικευθεί στη χρηματοδότηση όχι μόνο αμιγώς πράσινων επενδύσεων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για καινοτόμες επενδύσεις που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στόχος είναι να εξειδικευθεί περισσότερο στη χρηματοδότηση των εισοδηματικά ασθενέστερων νοικοκυριών. Με τον τρόπο αυτόν θα αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό νοικοκυριά που είτε δεν χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες επειδή δεν διαθέτουν τα αναγκαία εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία είτε χρηματοδοτούνται με υψηλό κόστος επειδή θεωρούνται αφερέγγυα.

Στα σχέδια του κ. Παπανδρέου συμπεριλαμβάνεται επίσης η εξειδίκευση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στη χρηματοδότηση των δήμων μέσα από την έκδοση δημοτικών ομολόγων (municipal bonds) και την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Τέλος, σχεδιάζει παρεμβάσεις στην τραπεζική αγορά για την ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσα από την Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα για την Εθνική, δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση αντικατάσταση του επικεφαλής Τ.Αράπογλου, καθώς η αλλαγή διοίκησης θα πραγματοποιηθεί κατά τη γενική συνέλευση της τράπεζας την προσεχή άνοιξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024