Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρδη ρεκόρ για την Apple χάρη στο iPhone και τα MacBook

Κέρδη ρεκόρ για την Apple χάρη στο iPhone και τα MacBook

Οι λογιστές της Apple μάλλον δεν ιδρώνουν με την τρέχουσα οικονομική κρίση. Ωθούμενη από τις εντυπωσιακές πωλήσεις του iPhone και των φορητών υπολογιστών της, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 15% στα κέρδη του δεύτερου οικονομικού τριμήνου και πασχίζει να αντεπεξέλθει στη ζήτηση.

36

Οι λογιστές της Apple μάλλον δεν ιδρώνουν με την τρέχουσα οικονομική κρίση. Ωθούμενη από τις εντυπωσιακές πωλήσεις των iPhone και των φορητών υπολογιστών της, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 15% στα κέρδη του δεύτερου οικονομικού τριμήνου.

Το τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου η Apple πούλησε 2,6 εκατομμύρια υπολογιστές Mac (+4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008) και 5,2 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα (+626%).

Πέτυχε έτσι κέρδη 1,23 δισ. δολαρίων, ή 1,35 δολαρίων ανά μετοχή, επί συνολικών εσόδων 8,34 δισ. 

«Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να αναφέρουμε τα υψηλότερα στην ιστορία μας έσοδα και κέρδη τριμήνου εκτός της αγοραστικής περιόδου των γιορτών» δήλωσε ο Πίτερ Όπενχαϊμερ, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα της Apple είναι πράγματι εντυπωσιακά, δεδομένης της ύφεσης που πλήττει και τη βιομηχανία υπολογιστών με πτώση 3 έως 5 τοις εκατό στις παγκόσμιες πωλήσεις PC.

Οι πωλήσεις σταθερών συστημάτων Mac μειώθηκαν κατά 10%, ωστόσο η πτώση υπερσταθμίστηκε από αύξηση 13% στις πωλήσεις φορητών, των οποίων οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά.

Ήταν μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία πρόσφατα υποδέχτηκε ξανά τον διάσημο επικεφαλής της Στιβ Τζομπς, ο οποίος είχε λείψει με αναρρωτική άδεια για μεταμόσχευση ήπατος.

Το βασικό πρόβλημα για την Αpple είναι τώρα να μπορέσει να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του νέου iPhone 3G S, καθώς παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024