Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ ίσως χρειαστούν ένα δεύτερο πακέτο στήριξης, λέει σύμβουλος του Μπ.Ομπάμα

Οι ΗΠΑ ίσως χρειαστούν ένα δεύτερο πακέτο στήριξης, λέει σύμβουλος του Μπ.Ομπάμα

Η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως θα χρειαστεί να ετοιμάσει ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας, προκειμένου να τονώσει περαιτέρω την ανάπτυξη και να «φρενάρει» τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, είπε την Τρίτη οικονομική σύμβουλος του Μπ.Ομπάμα.

27

Το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 787 δισ. δολαρίων, το οποίο υπεγράφη από τον Μπ.Ομπάμα στις αρχές Φεβρουαρίου, ίσως δεν είναι αρκετό για την τόνωση της ανάπτυξης, εκτιμούν κορυφαίοι σύμβουλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η συζήτηση για το «δεύτερο πακέτο» έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες να παίρνει διαστάσεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή, καθώς η μεγάλη αύξηση της ανεργίας (στο υψηλότερο επίπεδο από το 1983) προκαλεί έντονες ανησυχίες για το ενδεχόμενο παρατεταμένης στασιμότητας της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η «ανάκαμψη χωρίς δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» (jobless recovery). Βεβαίως, η δημιουργία νέων θέσεων εργασιών ακολουθεί την ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο πολλοί φοβούνται ότι αυτή θα αργήσει τόσο πολύ ώστε να παρατείνει την οικονομική ύφεση. 

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο γύρο οικονομικής στήριξης» είπε την Τρίτη το μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση της κρίσης, Λόρα Τάισον, μιλώντας σε σεμινάριο στη Σιγκαπούρη.

«Η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση απ ότι προβλέπαμε» ανέφερε, προσθέτοντας ότι πάνω σε αυτές τις -λανθασμένες- προβλέψεις στηρίχθηκε το πακέτο των 787 δισ. δολαρίων.

«Το πακέτο στήριξης έχει ενεργήσει σχεδόν όπως προσδοκούσαμε, αλλά όχι [όπως θα θέλαμε] χρονικά» είπε και επισήμανε ότι ένα νέο πακέτο θα πρέπει να κατευθυνθεί σε έργα υποδομής.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημοκρατικού ηγέτη της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στίνι Χόγιερ. «Θα πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο αν χρειαζόμαστε ή όχι επισπρόσθετη δράση» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ νωρίς» για να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.

«Πρώιμη» χαρακτήρισε αυτή τη συζήτηση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Αντίστοιχα σχόλια έκανε πριν από δύο ημέρες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά και ένας άλλος οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024