Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο των διαρθρωτικών αλλαγών παρουσίασε στο Eurogroup ο Γ.Παπαθανασίου

Το σχέδιο των διαρθρωτικών αλλαγών παρουσίασε στο Eurogroup ο Γ.Παπαθανασίου

Τις ταμειακές προσδοκίες της κυβέρνησης από τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα εξήγησε στο Eurogroup ο Γ.Παπαθανασίου και παράλληλα παρουσίασε το περίγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών που θα προωθηθούν έως το τέλος του έτους. Τα νέα μέτρα του φθινοπώρου αναμένεται να συνδυαστούν με το ελληνικό αίτημα για παράταση ενός έτους για το έλλειμμα.

53

Τις ταμειακές προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα εξήγησε στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου και παράλληλα παρουσίασε το γενικό περίγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών που θα προωθηθούν έως το τέλος του έτους.

Τα διαρθρωτικά μέτρα (Ασφαλιστικό, Εργασιακά, περικοπές φοροαπαλλαγών) έχουν στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος. Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιτήρησης, την ενίσχυση της δημοσιονομικής προσαρμογής το 2009 μέσω μόνιμων μέτρων περιορισμού των δημόσιων δαπανών και τη λήψη πρόσθετων μέτρων το 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει παράταση ενός έτους (αντί του 2010 στα τέλη του 2011) για τη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και το αίτημα αυτό θα συνδυαστεί με το πακέτο των διαρθρωτικών μέτρων. Η συζήτηση αυτή θα ανοίξει το φθινόπωρο, καθώς η Αθήνα θεωρεί ότι τότε θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει την παράταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, το φθινόπωρο η Ελλάδα θα έχει -πιθανότατα- απωλέσει τον ελαφρά θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και το γεγονός θα διευκολύνει στο να τεθεί το αίτημα για χαράρωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως προβλέπεται για τις οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση.

Επιπλέον, στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται ότι 20 από τις 27 χώρες της ΕΕ θα έχουν τεθεί λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων σε επιτήρηση, κάτι που ενδεχομένως επιτρέψει στην Ελλαδα να διαπραγματευτεί παράταση για ένα ή ακόμη και δύο χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024