Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προαιρετική πρόταση από την Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά υβριδικών ομολόγων

Προαιρετική πρόταση από την Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά υβριδικών ομολόγων

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη διενέργεια προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση έως και του συνόλου των πέντε διαφορετικών σειρών προνομιούχων τίτλων, έκδοσης της θυγατρικής National Bank of Greece Funding Limited, για τους οποίους έχει χορηγηθεί εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης.

27

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη διενέργεια προαιρετικής πρότασης για την απόκτηση έως και του συνόλου των πέντε διαφορετικών σειρών προνομιούχων τίτλων («υβριδικά ομόλογα), έκδοσης της θυγατρικής National Bank of Greece Funding Limited, για τους οποίους έχει χορηγηθεί εγγύηση μειωμένης εξασφάλισης της ΕΤΕ.

Όλοι οι υβριδικοί τίτλοι είναι εισηγμένοι και διαπραγματεύονται στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου, δύο δε σειρές εξ αυτών και σε αυτήν του Χρηματιστήριου Euronext του Αμστερνταμ.

Η πρόταση, για την οποία ελήφθη ήδη η συναίνεση της ΤτΕ, αφορά στο σύνολο των πέντε σειρών των υβριδικών τίτλων ονομαστικής αξίας 1,050 δισ. ευρώ περίπου, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται αυτοί που έχει αποκτήσει η υράπεζα από την αγορά και έχει ήδη στην κατοχή της, ύψους 450 εκατ. ευρώ περίπου.

Το προσφερόμενο για την απόκτηση των τίτλων αντάλλαγμα καταβάλλεται σε μετρητά και κυμαίνεται, κατά περίπτωση, από 60% έως και 65% της ονομαστικής αξίας έκδοσης κάθε σειράς.

Η απόκτηση από την ΕΤΕ του συνόλου ή μέρους των τίτλων, ανεξαρτήτως σειρά,ς που θα προσφερθούν στo πλαίσιο της πρότασης, τελεί υπό την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και θα χρηματοδοτηθεί από υφιστάμενη ρευστότητα της τράπεζας.

Η JP Morgan Securities Ltd. και η UBS Limited ενεργούν ως διαχειριστές της πρότασης.

Σύμφωνα με τους όρους, δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υβριδικών τίτλων στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά δημόσια πρόταση απόκτησης ούτε σύσταση προς υποβολή πρότασης για πώληση των υβριδικών τίτλων στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024