Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Alpha Bank δεν σχεδιάζει, άμεσα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λέει ο Γ.Κωστόπουλος

Η Alpha Bank δεν σχεδιάζει, άμεσα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λέει ο Γ.Κωστόπουλος

Η Alpha Bank δεν σχεδιάζει, άμεσα, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γ.Κωστόπουλος, μιλώντας την Τρίτη στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

27

Η Alpha Bank δεν σχεδιάζει, άμεσα, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Γ.Κωστόπουλος, ωστόσο, δεν αποκλείει κάποια κίνηση για την κεφαλαιακή της ενίσχυση σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν ηρεμήσουν οι αγορές.

«Δεν προβλέπεται αύξηση κεφαλαίου, άμεσα», είπε ο κ. Κωστόπουλος στην γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, την Τρίτη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όταν η κατάσταση στην αγορά ηρεμήσει, τότε η τράπεζα θα εξετάσει μια τέτοια κίνηση.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Alpha με άλλη ελληνική τράπεζα, ο κ. Κωστόπουλος το διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα συγχώνευσης με ελληνική τράπεζα».

Το 2009, λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, οι τραπεζικές εργασίες αναμένεται να μειωθούν και οι κίνδυνοι να αυξηθούν, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπό τις συνθήκες αυτές, η Alpha μεταξύ άλλων εφαρμόζει αυστηρότερα πιστωτικά κριτήρια και λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο του λειτουργικού της κόστους.

Ταυτοχρόνα, προχωρεί στην ανατιμολόγηση των δανείων και στη μείωση των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων, έτσι ώστε να ενισχύσει το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο της τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Alpha αναφέρθηκε και στην ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των διαρθρωτικών αδυναμιών της οικονομίας και τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Οκ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι θα πρέπει πρωτίστως να επιδιωχθεί, χωρίς καθυστέρηση, η ουσιαστική μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους ώστε να γίνει δυνατή η ελάφρυνση του κόστους του χρήματος για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Επίσης, απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις για την αποτελεσματική λειτουργία των αγορών, την ισχυροποίηση των συνθηκών ανταγωνισμού και για την προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση.

Για τη χρήση του 2008, αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος, λόγω της υπαγωγής της τράπεζας στο νόμο για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες τράπεζες, την περασμένη εβδομάδα, το ΔΣ της Εθνικής ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, με στόχο της ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Η Eurobank και η Πειραιώς έχουν δηλώσει, πάντως, ότι δεν σχεδιάζουν ανάλογες κινήσεις.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου ύψους 526,3 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024