Και προσλήψεις εντός 2009

Πρόωρη συνταξιοδότηση για διοικητικά στελέχη ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ

Πρόωρη συνταξιοδότηση για διοικητικά στελέχη ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ
Στη διύλιση θα γίνουν νέες προσλήψεις έως τα τέλη του έτους   (Φωτογραφία:  Τα Νέα )
in.gr audio player
Αθήνα
Την εφαρμογή προγράμματος «στοχευμένης πρόωρης συνταξιοδότησης» ανακοίνωσε, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. Γιάννης Κωστόπουλος.

«Το πρόγραμμα απευθύνεται, κυρίως, σε διοικητικά στελέχη» διευκρίνισε ο κ. Κωστόπουλος, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η εξοικονόμηση κόστους, καθώς ο όμιλος προχωρά σε αύξηση του προσωπικού στον τομέα της διύλισης.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην εταιρία είναι 47-48 έτη και θέλουμε ένα πιο νεανικό προφίλ» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρία θα προσφέρει τη δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης σε περίπου 150 εργαζομένους έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι εργαζόμενοι που έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου, είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ΕΛ.ΠΕ δρομολογείται η πρόσληψη περίπου 300 νέων υπαλλήλων για τις μονάδες διύλισης μέχρι τα τέλη του 2009. Στο τομέα αυτό η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 1,4 δισ. ευρώ έως το 2012, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη.

Η εταιρία στοχεύει σε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1 δις ευρώ έως το 2012 από 514 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Επιφυλακτικός ως προς τα σχέδια για τη ΔΕΠΑ

Ο Γ.Κωστόπουλος δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης στο Reuters, ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και τους συμβούλους της αναφορικά με τα σχέδια αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για την ΔΕΠΑ, στην οποία τα ΕΛΠΕ κατέχουν ήδη ποσοστό 35%.

Ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το εάν ένας στρατηγικός επενδυτής θα προσέθετε αξία στην ΔΕΠΑ στην παρούσα φάση.

«Σε αυτή τη φάση, δεν βλέπω τι θα πρόσφερε ένα στρατηγικός επενδυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή δεν θα προωθούσε απαραίτητα έναν από τους βασικούς στόχους της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής, το να καταστεί δηλαδή η χώρα διαμετακομιστικός κόμβος φυσικού αερίου από την κεντρική Ασία στην Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Κωστόπουλος.

«Νομίζω ότι το πιο ασφαλές, το πιο έξυπνο πράγμα να κάνει κανείς είναι να μοχλεύσει τη ΔΕΣΦΑ, που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου και έχει υπερβολικά κεφάλαια, πιθανόν και την ίδια την ΔΕΠΑ, και να επιστρέψει κεφάλαιο στους μετόχους», είπε.

Το Δημόσιο, που κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ και το 35% των ΕΛΠΕ, επέλεξε τον προηγούμενο μήνα τέσσερις επενδυτικές τράπεζες ως συμβούλους για την πώληση ποσοστού της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με τον Γ.Κωστόπουλο, μια λογική κίνηση θα ήταν η εισαγωγή της ΔΕΣΦΑ στο χρηματιστήριο. «Η δημόσια εγγραφή της ΔΕΣΦΑ [...] θα πρόσδιδε περισσότερη διαφάνεια στην αποτίμηση της ΔΕΠΑ», είπε.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη