Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικές ενστάσεις για τη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream

Γερμανικές ενστάσεις για τη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream

Ενστάσεις για τη διαδρομή αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream έγειρε, σύμφωνα με δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας, το γερμανικό υπουργείο Αμυνας. Η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2010 και θα μεταφέρει 30 δισ. κ.μ. από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω Βαλτικής.

30

Ενστάσεις για τη διαδρομή αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream έγειρε, σύμφωνα με δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας, το γερμανικό υπουργείο Αμυνας, λόγω του ότι διέρχεται από πεδία δοκιμών.

Η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2010 και θα μεταφέρει 30 δισ. κ.μ. από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω Βαλτικής.

Στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού εμπλέκονται η ρωσική Gazprom, οι γερμανικές E.ON Rurhgas και BASF και η ολλανδική Gasunie.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Kommersant υποστηρίζει -χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του- ότι το γερμανικό υπουργείο Αμυνας απέστειλε επίσημο αίτημα στη Kάτω Bουλή, ζητώντας αλλαγές στη διαδρομή που ακολουθεί ο αγωγός.

Ο εκπρόσωπος της Nord Steam, Γενς Μίλερ, δήλωσε στην Kommersant ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού εξετάζει τις προτάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πιθανή αλλαγή της διαδρομής του αγωγού θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στη Μόσχα.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά από τα σχόλια του υπουργείου Περιβάλλοντος της Λιθουανίας ότι η αποτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του προγράμματος κατασκευής του Nord Stream, δεν είναι λεπτομερής και δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη ρύπανση και τη καταστροφή οικοσυστημάτων που θα επιφέρει ο αγωγός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024