Αισιοδοξούν οι αναλυτές

Μειώθηκε ο αριθμός των νέων ανέργων στις ΗΠΑ αν και παραμένει σε επίπεδο-ρεκόρ

Μειώθηκε ο αριθμός των νέων ανέργων στις ΗΠΑ αν και παραμένει σε επίπεδο-ρεκόρ
Το Μάιο προστέθηκαν 345.000 νέοι άνεργοι στις ΗΠΑ   (Φωτογραφία:  Reuters )
in.gr audio player
Ουάσινγκτον
Σημαντική μείωση κατέγραψε το Μάιο ο αριθμός των νέων ανέργων στις ΗΠΑ, αν και τα συνολικά ποσοστά παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, προστέθηκαν 345.000 νέοι άνεργοι τον Μάιο, έναντι 504.000 τον Απρίλιο. Επιπλέον, μειώνεται και ο αριθμός των ανέργων που ζητούν για πρώτη φορά επιδόματα.

Ωστόσο, το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε και διαμορφώθηκε στο 9,4% έναντι 8,9% τον Απρίλιο.

Σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως οι κατασκευές και η παροχή υπηρεσιών, ο αριθμός των νέων ανέργων εμφανίζεται σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τον Απρίλιο. Πάντως μικρή αύξηση υπάρχει στον αριθμό των ανέργων στις κατασκευές.

Τα δεδομένα, σχολιάζουν οι αναλυτές, δείχνουν ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται και ότι ο ρυθμός των νέων αργών σταδιακά θα μειώνεται τους επόμενους μήνες. Προσθέτουν ότι παραμένει μία ακτίνα αισιοδοξίας για ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία στο δεύτερο μισό του 2009.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάϊντεν τα έκρινε «ενθαρρυντικά», υπογράμμισε όμως ότι «απομένει πολύς δρόμος».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη