Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από «τεστ αντοχής» θα περάσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες έως τον Σεπτέμβριο

Από «τεστ αντοχής» θα περάσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες έως τον Σεπτέμβριο

Σε «τεστ αντοχής» θα υποβληθεί ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κεφαλαϊακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι ικανότητες προσαρμογής τους στην οικονομική ύφεση.

27

Από «τεστ αντοχής» θα περάσει ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διαπιστωθεί η κεφαλαϊακή επάρκεια και οι ικανότητες προσαρμογής του κλάδου στην οικονομική ύφεση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές της ΕΕ στο Reuters, τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και τη μεθοδολογία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS).

«Η απόφαση λήφθηκε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. Αυτοί αποφάσισαν να ζητήσουν από την CEBS να οργανώσει ένα τέστ κοπώσεως», είπε πηγή που παρακολουθεί από κοντά τις σχετικές διαβουλεύσεις.

«Αλλά δεν θα είναι ένα τεστ αντοχής σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά, όπως αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί. Είναι περισσότερο έναγενικό τεστ, το οποίο θα δείξει την ικανότητα προσαρμογής όλου του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου» προσέθεσε.

«Θα δείξει αν υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες σε κεφάλαια ή αν οι τράπεζες διαθέτουν την απαραίτητη κεφαλαϊακή επάρκεια για την τρέχουσα κατάσταση» που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, σημείωσε.

Μία δεύτερη πηγή που παρακολουθεί το θέμα δήλωσε στο Reuters ότι τα αποτελέσματα του «τεστ» κοπώσεως» θα είναι έτοιμα έως τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, πρακτική η οποία,όπως τονίζουν αναλυτές, θα κρατήσει τους επενδυτές στο σκοτάδι για τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024