Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χέρμπι Χάνκοκ και το Σεξτέτο του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Χέρμπι Χάνκοκ και το Σεξτέτο του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έναν ζωντανό θρύλο της τζαζ, τον Χέρμπι Χάνκοκ, υποδέχεται στις 25 Νοεμβρίου η Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα εισιτήρια της συναυλίας έχουν εξαντληθεί.

43

Έναν ζωντανό θρύλο της τζαζ, τον Χέρμπι Χάνκοκ, υποδέχεται στις 25 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο βραβευμένος με 12 Γκράμι και Όσκαρ καλύτερης μουσικής καλλιτέχνης, θα βρίσκεται για δυόμισι ώρες στη σκηνή της Αίθουσας των Φίλων της Μουσικής και θα αυτοσχεδιάζει με το Σεξτέτο του, πάνω σε κομμάτια από τις τελευταίες δισκογραφικές δουλειές αλλά και παλαιότερες επιτυχίες του που έχουν γίνει πια κλασσικές, σε μια βραδιά που προβλέπεται να μείνει αξέχαστη.

Η μία και μοναδική συναυλία του Herbie Hanckock Sextet εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Ο Χέρμπι Χάνκοκ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1940 και σε ηλικία έντεκα ετών, ως παιδί-θαύμα, συνέπραξε με τη Συμφωνική του Σικάγου ερμηνεύοντας ένα πιανιστικό κοντσέρτο του Μότσαρτ.

Με την τζαζ άρχισε να ασχολείται στο γυμνάσιο, εμπνεόμενος από τον Όσκαρ Πέτερσον και τον Μπιλ Έβανς. Το 1963 ένας άλλος μύθος της τζαζ ο Μάιλς Ντέιβις, διακρίνοντας το ασυνήθιστο ταλέντο του Χάνκοκ τον συμπεριέλαβε στο Miles Davis Quintet.

Με πενήντα χρόνια λαμπρής καριέρας, ο Χέρμπι Χάνκοκ εξακολουθεί να παραμένει στην πρωτοπορία και να ανοίγει νέους ορίζοντες στην τέχνη του. Φέτος, στα 68 του χρόνια, βραβεύτηκε με Γκράμι για το άλμπουμ του River: The Joni Letters, ένα ποιητικό αφιέρωμα στην Καναδέζα τραγουδοποιό Τζόνι Μίτσελ, που αναδείχτηκε σε καλύτερο Τζαζ Άλμπουμ και σε Άλμπουμ της Χρονιάς μόλις το δεύτερο τζαζ άλμπουμ που κέρδισε ποτέ αυτό το βραβείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024