Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακατάλληλη για ανηλίκους θεωρήθηκε έκθεση του Πικάσο στη Θεσσαλονίκη

Ακατάλληλη για ανηλίκους θεωρήθηκε έκθεση του Πικάσο στη Θεσσαλονίκη

Την έγκριση της συμμετοχής μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στην έκθεση με έργα χαρακτικής του Πικάσο στο Τελλόγλειο, ανακάλεσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά από παράπονα γονέων για «άσεμνο» χαρακτήρα. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

91

Την έγκριση της συμμετοχής μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στην έκθεση με έργα χαρακτικής του Πικάσο στο Τελλόγλειο, ανακάλεσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Θεόδουλος Ταπανίδης μετά από παράπονα γονέων για «άσεμνο» χαρακτήρα. Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Ταπανίδης δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από γονείς και μαθητές ότι η έκθεση περιείχε «άσεμνες εικόνες» και προσέθεσε ότι επιτροπή θεαμάτων θα επισκεφθεί άμεσα την έκθεση και θα αποφασίσει εάν είναι κατάλληλη για ανηλίκους ή όχι.

«Και επειδή είναι Πικάσο; Όταν γίνεται μια έκθεση και δείχνει οτιδήποτε πρέπει τα παιδιά να το βλέπουν;» προσέθεσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο κ. Ταπανίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και πολιτικών.

Την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την απαγόρευση της συμμετοχής μαθητών σε αυτό το πρόγραμμα.

«Η λογοκρισία που θέλει να επιβάλει ο κ. Ταπανίδης θυμίζει μεσαίωνα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι εν έτει 2008 «δεν είναι δυνατό να επιβάλλονται τέτοιες σκοταδιστικές αντιλήψεις στην ελληνική εκπαίδευση». «Μεγάλο πρόβλημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η υποβαθμισμένη καλλιτεχνική παιδεία και όχι η άσεμνη τέχνη του Πικάσο» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Υπερβολική» χαρακτήρισαν την απόφαση και εκπαιδευτικοί. Ο ζωγράφος και εκπαιδευτικός Τριαντάφυλλος Τρανός, μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία ότι η εγκύκλιος του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι πολύ προβληματική.

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι τολμηρά, αυτά όμως έχουν φροντίσει οι επιμελητές της έκθεσης και τα έχουν απομονώσει σε κάποιο ειδικό χώρο και όταν ξεναγούν παιδιά γυμνασίου αποφεύγουν να τους φέρουν σε επαφή με αυτά» προσέθεσε.

Η έκθεση χαρακτικών του Πικάσο με τίτλο «Picasso, Suite 347» φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 16 Απριλίου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται 347 χαρακτικά που ο Πικάσο
φιλοτέχνησε το 1968, ενώ ανάμεσα στα έργα βρίσκονται και απεικονίσεις ερωτικών θεμάτων, με τον τρόπο που επιλέγει ο καλλιτέχνης.

Την έκθεση θα επισκεφθεί στις 5 Απριλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Σκοταδιστική και αντιπαιδαγωγική» χαρακτήρισε την απόφαση, του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Γρηγόρης Καλομοίρης.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει ότι η συγκεκριμένη απόφαση «εγείρει το ερώτημα ποιο μπορεί να είναι το μέλλον της εκπαίδευσής μας όταν ηγετικά της στελέχη αδυνατούν να διακρίνουν την τέχνη από την πορνογραφία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024