Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση για την αναστήλωση της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο στο Βερολίνο

Έκθεση για την αναστήλωση της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο στο Βερολίνο

Έκθεση για τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της εγκαινιάζεται στις 6 Μαρτίου στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης των μνημείων που βρίσκονται στον «ιερό βράχο», ενώ άλλο τμήμα αφορά το Νέο Μουσείο.

91

Έκθεση για τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη και για το Νέο Μουσείο της εγκαινιάζεται στις 6 Μαρτίου στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα σχεδόν 30 χρόνια εργασιών αποκατάστασης των μνημείων που βρίσκονται στον «ιερό βράχο», ενώ άλλο τμήμα της αφορά το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η έκθεση «Τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» εγκαινιάζεται από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και οργανώνεται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της έκθεσης «Τα μουσεία του 21ου αιώνα» του Art Centre της Βασιλείας, η οποία εγκαινιάζεται στο Μουσείο Περγάμου στις 11 Μαρτίου.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο με τίτλο «Η αναστήλωση στην Ακρόπολη» περιλαμβάνει φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη που τεκμηριώνουν τα 30 και πλέον χρόνια εργασιών αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης.

«Οι εκ προοιμίου ιστορικές του φωτογραφίες δεν έχουν τίποτα το πρόχειρο και το μηχανιστικό» δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης, καθηγητής Χαράλαμπος Μπούρας.

Το δεύτερο τμήμα ονομάζεται «Το Μουσείο και η Ανασκαφή» και αναφέρεται στην ανασκαφή που έγινε στο οικόπεδο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και το ίδιο το κτίριο.

Περιλαμβάνει επίσης ένα πρόπλασμα που παρουσιάζει τη σχέση του μουσείου με τον ιερό βράχο και το αστικό περιβάλλον, ενώ ένα δεύτερο πρόπλασμα δείχνει την θεμελίωση του μουσείου και την προσαρμογή στο χώρο της ανασκαφής.

Περίπου 50.000 ευρήματα προέκυψαν από την ανασκαφή. Από αυτά τέσσερα παρουσιάζονται στην έκθεση. Πρόκειται για προτομές του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και δύο αγάλματα, το ένα του Δία Ηλιοπολίτη και το άλλο της Ίσιδας Πανθέας. Η έκθεση συμπληρώνεται από μακέτα του μουσείου και φωτογραφίες των όψεων και του εσωτερικού του μουσείου.

Στις 7 Μαρτίου ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, καθηγητής Δ.Παντερμαλής και ο αρχιτέκτων του Μουσείου, Μπερνάρ Τσουμί, θα παρουσιάσουν στο μουσείο Περγάμου τις αρχές που διέπουν την κατασκευή και την διαμόρφωση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως.

Η έκθεση στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλα μουσεία της Γερμανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024