Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο της UNESCO για τις επιστροφές αρχαιοτήτων τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Συνέδριο της UNESCO για τις επιστροφές αρχαιοτήτων τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Διεθνές συνέδριο της UNESCO για τις επιστροφές αρχαιοτήτων θα διοργανωθεί το Μάρτιο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ανακοίνωσε ο Μ.Λιάπης, λέγοντας ότι εντείνονται οι προσπάθειες για επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια του ΥΠΠΟ για τη νέα χρονιά.

91

Διεθνές συνέδριο της UNESCO για τις επιστροφές αρχαιοτήτων θα διοργανωθεί το Μάρτιο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης από τη Βουλή, λέγοντας ότι εντείνονται οι προσπάθειες για επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα. Ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού για τη νέα χρονιά.

Το 2008 «είναι η χρονιά του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης» δήλωσε ο Μιχάλης Λιάπης από τη Βουλή, όπου διεξάγεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά το υπόλοιπο έργο του υπουργείου Πολιτισμού ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι ξεκινά ο σχεδιασμός της υπόγειας έκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, ότι διοργανώνονται νέες εκθέσεις και ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μέγαρο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου, ώστε «η επόμενη χειμερινή θεατρική σεζόν να βρει τους ηθοποιούς του Εθνικού ξανά στην ιστορική τους βάση».

Δήλωσε επίσης ότι νέα κτήρια αποκτούν η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και ότι μέσα στις επόμενες ημέρες συστήνεται επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για τον κινηματογράφο, η οποία θα αποτελείται από σημαντικές, διεθνούς εμβέλειας προσωπικότητες του χώρου.

Ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε ότι είναι η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Ολυμπία, με την αντιπλυμμηρική θωράκιση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκεπτόμενος το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης επανέλαβε το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και όλα τα επιχειρήματα κατά του ελληνικού αιτήματος έχουν καταρριφθεί.

Το Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αν και το Μουσείο είναι μεγάλο επίτευγμα δεν αλλάζει τη στάση του Μουσείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024