Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχισε η δίκη της Μάριον Τρου, πρώην εφόρου του Μουσείου Γκετί, για το χρυσό στεφάνι

Αρχισε η δίκη της Μάριον Τρου, πρώην εφόρου του Μουσείου Γκετί, για το χρυσό στεφάνι

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της πρώην εφόρου του Μουσείου Γκετί, Μάριον Τρου, η οποία κατηγορείται για την κλοπή του χρυσού στεφανιού που επεστράφη στην Ελλάδα το 2007. Ένσταση παραγραφής του αδικήματος κατέθεσε η υπεράσπιση.

91

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της πρώην εφόρου του Μουσείου Γκετί στο Λος Αντζελες, Μάριον Τρου, η οποία κατηγορείται για την κλοπή του χρυσού στεφανιού που επεστράφη στην Ελλάδα στις αρχές του έτους. Ένσταση παραγραφής του αδικήματος κατέθεσε η υπεράσπιση.

Η υπεράσπιση της Μ.Τρου, η οποία δεν είναι παρούσα στο δικαστήριο, υπέβαλε ένσταση παραγραφής του αδικήματος. Σύμφωνα με τον συνήγορό της κ. Γιαννήδη, το έγκλημα που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με το εκεί δίκαιο αποτελεί πλημμέλημα, και επομένως έχει παραγραφεί ήδη λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Για το θέμα παρέδωσε μάλιστα στο δικαστήριο και σχετική γνώμη του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανεθεί επί της ένστασης την επόμενη Τρίτη.

Η Μ.Τρου κατηγορείται για υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση μνημείου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ επάγγελμα, κατηγορία που η ίδια είχε κατά το παρελθόν αρνηθεί.

Στο σπίτι της στην Πάρο είχαν βρεθεί μη δηλωμένα αρχαία αντικείμενα. Το χρυσό μακεδονίτικο στεφάνι του 4ου μ.Χ. αιώνα που επεστράφη στην Ελλάδα στις αρχές του 2007 είχε κλαπεί από την Ελλάδα στο διάστημα Φεβρουαρίου 1992- Αυγούστου 1993 και εκτίθετο στο Μουσείο Γκετί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024