Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τη μεταφορά αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο ΥΠΠΟ

Για τη μεταφορά αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο ΥΠΠΟ

Για τη διαδικασία μεταφοράς αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε επιθυμία να επισκεφθεί το μουσείο το Δεκέμβριο. Ο κ. Λιάπης έθεσε και το θέμα των οικονομικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.

38

Συνεργασία διάρκειας μίας ώρας με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη διαδικασία μεταφοράς αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, κάτι για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Νέο Μουσείο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τον ενημέρωσε επίσης για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας, το οποίο θα είναι έτοιμο στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς επίσης και για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το θεσμικό οπλοστάσιο της πολιτείας απέναντι στη βία των γηπέδων, όπως είπε ο κ. Λιάπης.

Έθεσε επίσης και το θέμα των οικονομικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού. «Πολιτισμός χωρίς λεφτά δεν γίνεται» είπε ο κ. Λιάπης και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τον πολιτισμό και την προσπάθεια περαιτέρω οικονομικής του ενίσχυσης.

Τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων για τον πολιτισμό, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Λιάπης, είναι εξαγώγιμο προϊόν, από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη.

Επισήμανε ακόμη ότι είχε ενημερώσει και τον κ. Αλογοσκούφη στην πρόσφατη συνάντησή τους για την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τόνισε ότι δεν κάνει κανένα παράπονο για τον υπουργό Οικονομίας, οι σχέσεις του με τον οποίο είναι άριστες.

Ο κ. Λιάπης αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο είπε ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερές κυβερνήσεις, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο λαός δεν θέλει περιπέτειες. Θέλει αποτελεσματικές κυβερνήσεις να παράγουν έργο, είπε ο κ. Λιάπης και ερωτώμενος αν προτιμά το γερμανικό εκλογικό σύστημα, είπε ότι προτιμά το ελληνικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024