Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνιος πίνακας του Γύζη στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys

Σπάνιος πίνακας του Γύζη στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys

Σπάνιος πίνακας του Νικολάου Γύζη, χαμένος για σχεδόν έναν αιώνα, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ιδιωτική συλλογή στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, θα συμπεριληφθεί στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου.

38

Σπάνιος πίνακας του Νικολάου Γύζη, χαμένος για σχεδόν έναν αιώνα, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ιδιωτική συλλογή στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, θα συμπεριληφθεί στο φθινοπωρινό Greek Sale του οίκου Sothebys, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Τρίτη, το έργο με τίτλο «Παππούς και εγγονός» αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών και να είναι από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, μαζί και με άλλους πίνακες σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων, τόσο του 19ου αιώνα, όπως οι Βολανάκης και Ράλλης, όσο και του 20ού, όπως οι Παρθένης, Μόραλης, Παπαλουκάς, Διαμαντόπουλος, Κεσσανλής και Φασιανός.

Θεωρούμενος από πολλούς ως ο πατέρας της ελληνικής ζωγραφικής του 19ου αιώνα, ο Νικόλαος Γύζης βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, όταν δημιούργησε το έργο «Παππούς και εγγονός» στις αρχές της δεκαετίας του 1880. Ο πίνακας αναπαριστά έναν παππού να μαντάρει τις κάλτσες του κρατώντας παράλληλα με στοργή στην αγκαλιά του τον μικρό εγγονό του, εξυμνώντας τη σπουδαιότητα της οικογενειακής ζωής.

Είναι γνωστό ότι ο Γύζης συνήθιζε να επαναλαμβάνει τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις του. Μια άλλη εκδοχή του ίδιου έργου, φυσικά με κάποιες διαφορές, βρίσκεται σε ιδιωτική συλλογή στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024