Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήθος εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Ν.Καζαντζάκη

Πλήθος εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Ν.Καζαντζάκη

Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου οργανώνεται στο Ηράκλειο επιστημονικό συνέδριο, ενώ στις 2 Οκτωβρίου κάνει εγκαίνια μία έκθεση στην Ξάνθη.

91

Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη. Η αρχή γίνεται από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο με την οργάνωση επιστημονικού συνεδρίου, ενώ στις 2 Οκτωβρίου κάνει εγκαίνια μία έκθεση στην Ξάνθη.

Στην Ξάνθη οργανώνεται έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ν.Καζαντζάκη με ντοκουμέντα όπως φωτογραφίες, χειρόγραφα, ξένες εκδόσεις και ιστορικά αρχεία της εποχής, μέσα από τα οποία παρουσιάζονται όλες οι πτυχές της ζωής και του έργου του συγγραφέα.

Η έκθεση, την οποία θα φιλοξενήσει Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα διαρκέσει από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια διοργανώνεται στη Μυρτιά και το Ηράκλειο με τίτλο «Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός Πολιτισμός». Οι εισηγήσεις έχουν ενταχθεί σε 12 θεματικές ενότητες και 14
συνεδρίες, στις οποίες περιλαμβάνονται δύο συζητήσεις με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας.

Το συνέδριο ξεκινά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της
Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου με μουσική εκδήλωση στη Μυρτιά.

Παράλληλα, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του φοιτητικού κέντρου Βουτών θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Μέλισσα» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη.

Μέσα στο κλίμα του «έτους Καζαντζάκη» και οι Momix, οι οποίοι θα δώσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μια παράσταση αφιερωμένη στον «Τελευταίο Πειρασμό».

Η παράσταση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Νοεμβρίου και στο Θέατρο Badminton στις 1 έως 3 και 5 έως 7 Δεκεμβρίου 2007, ονομάζεται «Passion» και προσφέρει μια διαφορετική οπτική στο αριστούργημα του Καζαντζάκη μέσα από ειδικό φωτισμό, κίνηση, μουσική, laser, ειδικά εφέ, μαριονέτες και φυσικά φαντασία και τόλμη.

Από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη οργανώνει ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με παράλληλη έκθεση βιβλίων του συγγραφέα μεταφρασμένων σε πολλές γλώσσες.

Οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως στην Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία), αλλά και στην Κόρινθο, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τη Χίο, τη Ρόδο, τη Νάξο. Θα περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ημερίδες, απαγγελίες και πολλές άλλες πόλεις.

Επιπλέον, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σκοπεύει να διοργανώσει έντεκα συνέδρια για όλη τη διάρκεια του έτους που θα πραγματοποιηθούν εκτός Ελλάδος σε Νέα Υόρκη, Μόσχα, Πεκίνο, Τσεχία, Νότιο Αφρική και άλλες χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024