Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η συγγραφέας Μάρω Λοΐζου

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η συγγραφέας Μάρω Λοΐζου

Νικημένη από την επάρατη νόσο άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η συγγραφέας Μάρω Λοΐζου, σύζυγος του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, τη Μυρσίνη. Η Μάρω Λοΐζου ήταν 67 ετών.

71

Νικημένη από την επάρατη νόσο άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, η συγγραφέας Μάρω Λοΐζου.

Η Μάρω Λοΐζου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου του 1940. Το 1965 παντρεύτηκε το συνθέτη Μάνο Λοΐζο, με τον οποίο τον επόμενο χρόνο απέκτησαν μία κόρη, τη Μυρσίνη.

Έχοντας μέχρι τότε έργο κυρίως ποιητικό να επιδείξει, η Μάρω Λοΐζου άρχισε να ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία και ανάλογες εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το 1974 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 35 βιβλία της, αποσπάσματα των οποίων συμπεριλήφθηκαν σε εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ άλλα βραβεύτηκαν ή έγιναν αντικείμενο μελέτης παιδοψυχολόγων λόγω της πρωτότυπης γραφής τους.

Έξι βιβλία της μεταφράστηκαν στα αγγλικά και τα ολλανδικά. Το 1995 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής λογοτεχνίας και το 1988 ήταν υποψήφια της χώρας για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν. Ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου της, το 1998 η Πολιτεία της χορήγησε τιμητική καλλιτεχνική σύνταξη.

«Για το θάνατο της Μάρως Λοΐζου δεχτείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια. Ο θάνατός της αποτελεί απώλεια για την ελληνική λογοτεχνία και ιδιαίτερα για το παιδικό βιβλίο, που με αφοσίωση και ευαισθησία υπηρέτησε» αναφέρεται σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024