Έμφαση στον πολιτισμό

Την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός  
in.gr audio player
Αθήνα
Εντός της ερχόμενης εβδομάδος κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών. Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ακαδημίας που συνέβαλαν στη σύνταξη του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, από το χώρο του θεάτρου, τους Θ.Τερζόπουλο, Λ.Βογιατζή και Βασίλη Παπαβασιλείου, ενώ από το χώρο του κινηματογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η Αθηνά Τσαγκάρη, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιάννης Σμαραγδής και ο Αγγελος Φραντζής.

Επίσης, η Ντένη Ευθυμίου Τσεκούρα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Γιάννης Ζέρβας, ενώ από το χώρο της μουσικής ο Θόδωρος Αντωνίου, ο Νίκος Τσούχλος, ο Αλέξανδρος Μυράτ και ο Δημήτρης Σγούρος.

Παρόντες ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου.

«Η Ακαδημία Τεχνών έρχεται να καλύψει μια πολύ σημαντική ανάγκη που υπήρχε μέχρι σήμερα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση στην πατρίδα μας. Είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης σε σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές, για κάθε νέα, για κάθε νέο μας που επιθυμεί να σπουδάσει θέατρο, μουσική, χορό ή κινηματογράφο. Είναι ένα ακόμα βήμα στην ανάγκη να αξιοποιήσουμε ακόμα καλύτερα όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους του τόπου μας, χωρίς αποκλεισμούς.

» Με τη στέγαση της Ακαδημίας στην Ολυμπιακή εγκατάσταση των Λιοσίων καταδεικνύουμε στην πράξη ότι η κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου δήλωσε πως γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών.

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης ανέφερε ότι η ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών είναι σημαντική, καθώς οι νέες γενιές θα βρουν χώρο έκφρασης και στέγη.

Η καθηγήτρια χορού Ντένη Ευθυμίου-Τσεκούρα χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή της εξαγγελίας κατάρτισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη