Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Εντός της ερχόμενης εβδομάδος κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών. Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η Ακαδημία θα στεγαστεί στην Ολυμπιακή εγκατάσταση των Λιοσίων.

30

Εντός της ερχόμενης εβδομάδος κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών. Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ακαδημίας που συνέβαλαν στη σύνταξη του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, από το χώρο του θεάτρου, τους Θ.Τερζόπουλο, Λ.Βογιατζή και Βασίλη Παπαβασιλείου, ενώ από το χώρο του κινηματογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η Αθηνά Τσαγκάρη, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιάννης Σμαραγδής και ο Αγγελος Φραντζής.

Επίσης, η Ντένη Ευθυμίου Τσεκούρα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Γιάννης Ζέρβας, ενώ από το χώρο της μουσικής ο Θόδωρος Αντωνίου, ο Νίκος Τσούχλος, ο Αλέξανδρος Μυράτ και ο Δημήτρης Σγούρος.

Παρόντες ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου.

«Η Ακαδημία Τεχνών έρχεται να καλύψει μια πολύ σημαντική ανάγκη που υπήρχε μέχρι σήμερα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση στην πατρίδα μας. Είναι ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης ισότιμης πρόσβασης σε σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές, για κάθε νέα, για κάθε νέο μας που επιθυμεί να σπουδάσει θέατρο, μουσική, χορό ή κινηματογράφο. Είναι ένα ακόμα βήμα στην ανάγκη να αξιοποιήσουμε ακόμα καλύτερα όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους του τόπου μας, χωρίς αποκλεισμούς.

» Με τη στέγαση της Ακαδημίας στην Ολυμπιακή εγκατάσταση των Λιοσίων καταδεικνύουμε στην πράξη ότι η κληρονομιά που άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Ο συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου δήλωσε πως γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών.

Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης ανέφερε ότι η ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών είναι σημαντική, καθώς οι νέες γενιές θα βρουν χώρο έκφρασης και στέγη.

Η καθηγήτρια χορού Ντένη Ευθυμίου-Τσεκούρα χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή της εξαγγελίας κατάρτισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ακαδημίας Τεχνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024