Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος τα ψηλά τακούνια στο Ηρώδειο με απόφαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Τέλος τα ψηλά τακούνια στο Ηρώδειο με απόφαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Πλατφόρμες και παπούτσια, που δεν «πληγώνουν» τα μάρμαρα του Ηρωδείου, θα αναγκαστούν να φορέσουν από φέτος οι κυρίες που θέλουν να απολαύσουν το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς το ΚΑΣ αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο παραχώρησής του.

92

Πλατφόρμες και παπούτσια, που δεν «πληγώνουν» τα μάρμαρα του Ηρωδείου, θα αναγκαστούν να φορέσουν από φέτος οι κυρίες που θέλουν να απολαύσουν το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε όχι μόνο να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο όρο παραχώρησης του Ηρωδείου προς το Ελληνικό Φεστιβάλ, αλλά να ζητήσει και την αναφορά του σε εισιτήρια, προγράμματα και φυλλάδια, δίπλα στις οδηγίες προς τους θεατές περί απενεργοποίησης των κινητών, απαγόρευσης κατανάλωσης ποτών και τροφίμων, ηχογράφησης και κινηματογράφησης των εκδηλώσεων. Συνεπώς το ΚΑΣ δεν δέχεται την αιτιολογία «δεν γνωρίζαμε».

Στην περίπτωση που οι κομψές κυρίες δεν αποχωριστούν τα ψηλά τακούνια τους θα υποστούν κυρώσεις, ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μένουν εκτός του χώρου, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής.

Όμως, οι τσίχλες είναι μία άλλη πληγή του ρωμαϊκού μνημείου καθώς πέρυσι είχαν συλλεχθεί 27 κιλά κολλημένα στα εδώλια, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και κατά το στήσιμο και λύσιμο των σκηνικών (μέλη του ΚΑΣ δήλωσαν πως έχουν δει εργάτες να ισιώνουν καρφιά πάνω στα μάρμαρα), για αυτό και στο εξής οι εργασίες θα γίνονται υπό την εποπτεία της Α Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024