Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσίαση ρέκβιεμ του Μίκη Θεοδωράκη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Παρουσίαση ρέκβιεμ του Μίκη Θεοδωράκη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Για πρώτη φορά μέσα στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών πραγματοποιήθηκε συναυλία, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τη μουσική του σύνθεση για το έργο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού Ακολουθία εις Κεκοιμημένους. Για υπέρβαση της πόλωσης μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος.

28

Για πρώτη φορά μέσα στον, κατάμεστο από κόσμο, Καθεδρικό Ναό Αθηνών πραγματοποιήθηκε συναυλία, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τη μουσική του σύνθεση για το έργο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού Ακολουθία εις Κεκοιμημένους.

Στο συμβολισμό του γεγονότος αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κάνοντας λόγο για υπέρβαση της πόλωσης μεταξύ Εκκλησίας και Αριστεράς, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε όσους «αρνούνται αυταπόδεικτες ιστορικές αλήθειες».

«Ύστερα από μια μακρά περίοδο όχι μόνο αμοιβαίας πολεμικής μεταξύ δύο ισχυρών κοινωνικών πόλων, Εκκλησίας και Αριστεράς, στην πατρίδα μας, αλλά και σκληρής αντιπαράθεσης στα πλαίσια της ιδεολογικής διαμάχης, μεταξύ πίστεως και ιστορικού υλισμού, η πρωτοβουλία για υπέρβαση της πόλωσης, οδήγησε στην αποψινή μεγαλειώδη εκδήλωση, κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Χριστόδουλος, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στην προσωπικότητα του Μίκη θεοδωράκη, αλλά και στις ιδεολογικές του πεποιθήσεις, επέκρινε όσους σήμερα «σε πείσμα της λαϊκής ψυχής, επιμένουν να αρνούνται αυταπόδεικτες ιστορικές αλήθειες που έθρεψαν πνευματικά το λαό μας και του εξασφάλισαν την ουσιαστική του επιβίωση».

«Απορεί κανείς», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «διαπιστώνοντας ότι οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί αυτοαναιρούνται, καθώς χλευάζουν με αναίδεια και προπέτεια την εμμονή μας στις πατροπαράδοτες αξίες του πολιτισμού μας και επιζητούν να αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις μας αρνούμενοι τη θρησκεία, την ιστορία, την παράδοση, τη γλώσσα και όλα τα στοιχεία που προσδιορίζουν το πνευματικό μας στίγμα μέσα στην οικουμένη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024