Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαλλαγή της πρώην διοίκησης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας

Απαλλαγή της πρώην διοίκησης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του προέδρου και των μελών της πρώην διοίκησης του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών. Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά για καταστροφές αρχαίων που κατέθεσε το 2003 ο Πέτρος Τατούλης.

30

Την απαλλαγή του προέδρου και των μελών της πρώην διοίκησης του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Σπ. Μουζακίτης.

H υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει, το 2003, ο Πέτρος Τατούλης ως αρμόδιος βουλευτής της ΝΔ που τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.

Ο μετέπειτα υφυπουργός Πολιτισμού αναφερόταν σε πληροφορίες που είχε για φθορές αρχαίων αντικειμένων στο στάδιο των εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου, χωρίς να καταγγέλλει πρόσωπα.

Βάσει της μήνυσης που είχε κατατεθεί στις 7 Μαρτίου 2003 από τον κ. Τατούλη και μία κάτοικο της περιοχής του Μακρυγιάννη -όπου κατασκευάζεται το νέο Μουσείο- προσωπικότητες του αρχαιολογικού κόσμου κατηγορούνταν συγκεκριμένα «για την καταστροφή αρχαίων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

Στο στάδιο της ανάκρισης, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε στην κατάθεση του ότι από τα στοιχεία που διαθέτει προκύπτει ότι δεν έγιναν εργασίες σε χώρο με αρχαία άξια προστασίας.

Σήμερα, ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, καθώς κατά την αξιολόγηση των στοιχείων δεν προέκυψε η καταστροφή αρχαιοτήτων από ενέργειες των κατηγορουμένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024