Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο των αυστραλιανών ΜΜΕ και πάλι η επιστροφή των Γλυπτών

Στο επίκεντρο των αυστραλιανών ΜΜΕ και πάλι η επιστροφή των Γλυπτών

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης συγκεντρώνει η απόφαση για τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.

43

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης συγκεντρώνει η απόφαση για τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η κίνηση για την επιστροφή των Γλυπτών υποστηρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τις πολιτειακές κυβερνήσεις και, σχεδόν, το σύνολο τόσο του πολιτικού, όσο και του πνευματικού κόσμου της Αυστραλίας.

Το ενδιαφέρον των αυστραλιανών μέσων είναι αυξημένο καθώς επικεφαλής του Οργανισμού ορίστηκε ο πρόεδρος της αυστραλιανής Επιτροπής για την Επιστροφή τον Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Χιλ.

Μεταξύ των άλλων, σε ανταπόκριση του Αυστραλιανού Πρακτορείου Eιδήσεων (AAP) αναφέρεται ότι «η Αυστραλία θα ηγηθεί μιας διεθνούς προσπάθειας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην Αθήνα».

Στην ανταπόκριση φιλοξενούνται και δηλώσεις του κ. Χιλ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

«Πρώτον, κάνουμε ομόφωνα έκκληση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και την τοποθέτησή τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεύτερον, ζητούμε την έναρξη συνομιλιών μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βρετανίας με σκοπό την επιστροφή των Μαρμάρων και, τρίτον, έχουμε ομόφωνα συμφωνήσει να ιδρύσουμε μία διεθνή οργάνωση για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και είναι τιμή μου που μου ζητήθηκε να είμαι ο πρώτος πρόεδρος αυτής της Οργάνωσης» δήλωσε ο Ντέιβιντ Χιλ.

Στην ανταπόκριση του AAP υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των 15 χωρών που αποφάσισαν να συμπράξουν για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρωσία, η Σουηδία και οι ΗΠΑ.

Στην αυστραλιανή επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δυο πρώην Αυστραλοί πρωθυπουργοί και αρκετοί νυν και πρώην πολιτειακοί πρωθυπουργοί, ενώ η κίνηση υποστηρίζεται και από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ, που έχει θέσει το θέμα, στο παρελθόν, στον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024