Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την επιστροφή των Γλυπτών ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου από τον δήμαρχο Λονδίνου

Την επιστροφή των Γλυπτών ζήτησε ο Γ.Παπανδρέου από τον δήμαρχο Λονδίνου

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου από τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας. Θετική η ανταπόκριση του Κεν Λίβινγκστον.

43

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από την πόλη του Λονδίνου ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας Κεν Λίβινγκστον, στη διάρκεια της συνάντησής τους την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε χαρακτηριστικά πως οι Ολύμπιακοί Αγώνες του 2012 η Ολυμπιάδα του 2012 προσφέρονται ως μία νέα ευκαιρία -αφού δεν ικανοποιήθηκε το ελληνικό αίτημα με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας- να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

«Θα είναι μία κίνηση, η οποία θα εκτιμηθεί και θα αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο, με θετικές επιπτώσεις στην εικόνα της Μ.Βρετανίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον δήμαρχο του Λονδίνου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στο ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ανταποκρίθηκε θετικά στη σχετική πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι κ. Παπανδρέου και Λίβινγκστον συζήτησαν επίσης για το θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας. Ο δήμαρχος του Λονδίνου διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι με το σημαντικό ρόλο που θα έχει μέχρι τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2012 επιθυμεί να έχει και ενεργό συμμετοχή στην προώθηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα παιδείας και τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Μιλήσαμε για την πιθανή συνεργασία μας στο θέμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας το οποίο είναι κάτι που στηρίζει ένθερμα ο δήμαρχος του Λονδίνου, όπως και παλαιότερα έχει στηρίξει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Συζητήσαμε την ιδέα να συνδέσουμε και να αναδείξουμε την Ολυμπιάδα του 2012 με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου μετά το τέλος της συνάντησης.

ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024