Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντός χρονοδιαγράμματος η ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως

Εντός χρονοδιαγράμματος η ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως

Ικανοποιημένος από την πορεία κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση μουσείου. Εντός του 2006 η ολοκλήρωση των εργασιών.

43

Ικανοποιημένος από την πορεία κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση μουσείου.

Όπως είπε, η ανέγερση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης προχωρά με γοργούς ρυθμούς (έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα δύο υπόγεια και οι εργασίες βρίσκονται στο ισόγειο επίπεδο), με απρόσκοπτη εξασφάλιση πόρων, καθώς και με την επιλογή των καλύτερων δομικών υλικών.

«Αυτήν την εποχή το έργο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του» τόνισε, επισημαίνοντας πως το έργο ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα της αρχικής πρόβλεψης, σύμφωνα με το οποίο το Νέο Μουσείο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2006.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι έτοιμος ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού, ο οποίος ορίζει το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης, διεύθυνσης και επίβλεψης των ζητημάτων που αφορούν στο έργο κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και αναφέρθηκε στην απρόσκοπτη ροή της χρηματοδότησης τόσο για το μουσείο όσο για τα έργα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η βοήθεια που θα προσφέρει ο αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί στην αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων, ενώ θα ζητηθεί και η βοήθεια προσωπικοτήτων από το χώρο της αρχιτεκτονικής, διεθνώς.

Αναφορικά με το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Τατούλης είπε ότι αποτελεί εθνική στρατηγική που απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό. «Συνεχίζουμε την διεκδίκηση» επισήμανε.

Σχετικά με τις πιστώσεις για τη συνέχιση των έργων αναστήλωσης στον Ιερό Βράχο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει νέος προγραμματισμός μέχρι το 2008 και νέα δεδομένα, στο πλαίσιο του Δ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Τέλος, ερωτηθείς για το κτιριακό πρόβλημα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο κ. Τατούλης επανέλαβε ότι το κτίριο της ΕΛΣ αποτελεί έναν μεγάλο στόχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024