Ξύπνησε ανεπιθύμητες μνήμες

Επεισοδιακή ματαίωση της avant premiere του «Ομήρου» σε σινεμά της Θεσσαλονίκης

Επεισοδιακή ματαίωση της avant premiere του «Ομήρου» σε σινεμά της Θεσσαλονίκης
Σκηνή από την επίμαχη ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη   (Φωτογραφία:  Τα Νέα )
in.gr audio player
Θεσσαλονίκη
Ματαιώθηκε την Τετάρτη η προβολή της ταινίας Όμηρος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Νωρίτερα, ο πατέρας του Γιώργου Κουλούρη, που είχε χάσει τη ζωή του κατά τον αιματηρό τερματισμό της λεωφορειοπειρατείας, τον Ιούνιο του 1999, επί αλβανικού εδάφους, εισήλθε στην αίθουσα του κινηματογράφου και εξέφρασε ιδιαίτερα έντονα την αγανάκτηση του για την προβολή της ταινίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού του.

Η ταινία πραγματεύεται επεισόδια από τη λεωφορειοπειρατεία που έγινε τον Ιούνιο του 1999 με δράστη νεαρό Αλβανό, ο οποίος οδήγησε τελικά το λεωφορείο στο Ελμπασάν της Αλβανίας, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών τόσο ο ίδιος ο λεωφορειοπειρατής όσο και ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης.

Ο πατέρας του Γιώργου Κουλούρη φώναζε συνθήματα εναντίον του σκηνοθέτη, αλλά και των θεατών, υποστηρίζοντας ότι το σενάριο διάκειται θετικά υπέρ του Αλβανού δράστη.

Ακολούθησε ένταση στο χώρο του κινηματογράφου, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνημα αγνώστων στην Αμεσο Δράση περί τοποθέτησης βόμβας στο «Ολύμπιον» είχε ως συνέπεια την εκκένωση της αίθουσας και τη ματαίωση της προβολής.

Η ταινία θα προβάλλεται κανονικά στο «Ολύμπιον» από την Παρασκευή.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη