Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ η εφετινή Art Athina

Με χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ η εφετινή Art Athina

Από τις 21 ώς τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η έκθεση Art Athina. Οι επαφές των διοργανωτών με το υπουργείο Πολιτισμού είχαν αίσιο τέλος και έτσι θα δοθεί από το ΥΠΠΟ η αναγκαία χρηματοδότηση.

43

Από τις 21 ώς τις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η έκθεση Art Athina, αφού οι επαφές των διοργανωτών με το υπουργείο Πολιτισμού είχαν αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με τους διοργανωτές, δηλαδή των Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαΐου, στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO (λεωφ. Κηφισιάς 39, Μαρούσι).

«Φτάνοντας στη δωδέκατη διοργάνωσή της η Art Athina έχει αποδείξει ότι η συλλογική αντίληψη και συνεργασία μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη διεύρυνση και την αναβάθμιση του σύγχρονου εικαστικού μας γίγνεσθαι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι διοργανωτές, τονίζοντας:

«Μέσα από μία διαδρομή κατά την οποία δεν έλειψαν και δεν λείπουν οι δυσκολίες, η Art Athina κατάφερε να φέρει τη σύγχρονη τέχνη πιο κοντά στο ευρύ κοινό, αλλά και την ελληνική εικαστική παραγωγή στο διεθνή χώρο».

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το μέγεθος της εφετινής διοργάνωσης αναμένεται να είναι μικρότερο από αυτές των περασμένων ετών, ενώ η ιδέα για αφιέρωμα στην εικαστική σκηνή ξένης χώρας έχει εγκαταλειφθεί.

Σύμφωνα, όμως, με τους διοργανωτές, θα πραγματοποιηθεί το video art project Loud & Clear του Bifrons Foundation, με συνδιοργανωτή το Baltic Centre for Contemporary Art (Βρετανία), ενώ σύντομα θα έχει διαμορφωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024