Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αισθητή η απουσία του Ηρακλή Παπαλέξη στην απονομή των βραβείων του «Διαβάζω»

Αισθητή η απουσία του Ηρακλή Παπαλέξη στην απονομή των βραβείων του «Διαβάζω»

Με αισθητή την απουσία του εμπνευστή τους Ηρακλή Παπαλέξη, αλλά με ζωντανή τη μνήμη του, απονεμήθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω», που φέτος συμπλήρωσαν εννέα χρόνια ζωής. Στη συλλογή Πολύτιμη Λήθη του Αντώνη Φωστιέρη το βραβείο ποίησης.

43

Με αισθητή την απουσία του εμπνευστή τους Ηρακλή Παπαλέξη, αλλά με ζωντανή τη μνήμη του, απονεμήθηκαν την Πέμπτη τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» για το 2004.

Το βραβείο ποίησης απέσπασε η συλλογή Πολύτιμη Λήθη του Αντώνη Φωστιέρη, ο Τάσος Χατζητάτσης έλαβε το βραβείο μυθιστορήματος με το Σα σπασμένα φτερά, ενώ η Βενετία Αποστολίδου βραβεύτηκε για το δοκίμιό της Λογοτεχνία και Ιστορία στη μεταπολεμική Αριστερά. Η παρέμβαση του Δημήτρη Χατζή 1947-1981.

Σύμφωνα με τα Νέα, το διήγημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη Επί ψύλλου κρεμάμενος βράβευσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Τιτίκα Δημητρούλια, Αλέξης Ζήρας, Κώστας Καρακώτιας, Ελισάβετ Κοτζιά, Ηλίας Μαγκλίνης, Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ενώ απένειμαν το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου -που από φέτος μετονομάζεται σε «Βραβείο Ηρακλής Παπαλέξης»- στη Μαρία Πάουελ για τα Δεσμά αίματος.

Το βραβείο παιδικού βιβλίου μοιράστηκαν η Πόλυ Βασιλάκη (Το χρυσόψαρο του ουρανού) και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος (Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι), ενώ το βραβείο εφηβικού βιβλίου έλαβε η Αγγελική Βαρελά με το Καλημέρα, Ελπίδα.

Την υπερπροσπάθεια και την εκστρατεία που είχε ξεκινήσει ο Ηρακλής Παπαλέξης για να αναδειχθούν τα βραβεία σε θεσμό υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή απονομής η διευθύντρια του περιοδικού «Διαβάζω» Βάσω Σπάθη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024