Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μάτια στραμμένα στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών στην απονομή των βραβείων Όσκαρ

Τα μάτια στραμμένα στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών στην απονομή των βραβείων Όσκαρ

Λίγες ώρες απομένουν έως την απονομή των βραβείων Όσκαρ για το 2003. Μεγάλο φαβορί για την καλύτερη ταινία είναι το τρίτο μέρος του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών. Για το χρυσό αγαλματάκι των πρώτων ρόλων σημαντικές πιθανότητες έχουν ο Σ.Πεν και η Σ.Θέρον.

28

Λίγες ώρες απομένουν έως την απονομή των βραβείων Όσκαρ για το 2003. Μεγάλο φαβορί για την καλύτερη ταινία είναι το τρίτο μέρος του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών Η επιτροφή του Βασιλιά.

Η κινηματογραφική μεταφορά του έπους του Τζ.Ρ.Τόλκιν, σε σκηνοθεσία του Πίτερ Τζάκσον, έχει 11 υποψηφιότητες, περιλαμβανομένων εκείνων της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη.

Με δέκα υποψηφιότητες, ακολουθεί το Master and Commander και από επτά έχουν οι ταινίες Cold Mountain και Seabiscuit (Το Φαβορί).

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο Kodak Theatre του Λος Αντζελες, όπου θα γίνει η τελετή απονομής των βραβείων, η οποία αρχίζει τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 03.00 ώρα Ελλάδος.

Χωρίς αμφιβολία, τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Πίτερ Τζάκσον και στην Επιστροφή του Βασιλιά. Οι θαυμαστές της επικής τριλογίας ελπίζουν ότι αυτή τη φορά ο… Θείος Όσκαρ θα τιμήσει τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Τα δύο πρηγούμενα μέρη είχαν σχετικά περιορισμένη επιτυχία, μετρούμενη σε χρυσά αγαλματίδια (πέντε συνολικά τεχνικά βραβεία και ένα για το μουσικό θέμα της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού), παρά τις τεράστιες εισπράξεις και την απήχηση της τριλογίας στο κοινό.

Η Σαρλίζ Θέρον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβει το βραβείο α γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στο Monster, ενώ ο Σον Πεν, ο Τζόνι Ντεπ και ο Μπιλ Μάρεϊ θα ανταγωνιστούν για το βραβείο α ανδρικού ρόλου.

Στην τελευταία αυτή κατηγορία φαβορί είναι ο Σον Πεν, καθώς τόσο η υποψηφιότητα του Τζόνι Ντεπ (Πειρατές της Καραϊβικής) όσο και του Μπιλ Μάρεϊ (Χαμένοι στη Μετάφραση) θεωρήθηκαν εκπλήξεις.

Όπως αναφέρει το BBC, στον β ανδρικό ρόλο νικητής αναμένεται να είναι ο Τιμ Ρόμπινς, για την ερμηνεία του στο «νεο-νουάρ» φιλμ του Κλιντ Ίστγουντ Mystic River.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024