Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίαμβος για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στις Χρυσές Σφαίρες

Θρίαμβος για τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» στις Χρυσές Σφαίρες

Τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας, απέσπασε το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». Οι συντελεστές της παραγωγής στρέφουν, πλέον, το βλέμμα τους στα Όσκαρ...

43

Τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ των οποίων και αυτές για την καλύτερη ταινία και καλύτερη σκηνοθεσία, απέσπασε το φιλμ «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά», το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Τζ.Ρ.Τόλκιν.

Τώρα, τα βλέμματα του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, αλλά και όλων των συντελεστών της ταινίας, είναι στραμμένα στα Όσκαρ, που απονέμονται τον επόμενο μήνα, καθώς οι Χρυσές Σφαίρες συνιστούν προάγγελο των χρυσών αγαλματιδίων.

«Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον καθηγητή Τόλκιν για αυτό το υπέροχο βιβλίο του» δήλωσε ο Π.Τζάκσον, παραλαμβάνοντας τη Χρυσή Σφαίρα.

Εκτός από τα προαναφερθέντα βραβεία, ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» απέσπασε τα βραβεία καλύτερης μουσικής επένδυσης και καλύτερου τραγουδιού.

Το βραβείο α ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Σον Πεν για την ερμηνεία του στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ Mystic River, ενώ το βραβείο α γυναικείου ρόλου απέσπασε η Σαρλίζ Θερόν, πρωταγωνίστρια του φιλμ Monster.

Βραβεία κέρδισαν, επίσης, η Ρενέ Ζελβέγκερ (β γυναικείου ρόλου) για την ερμηνεία της στην ταινία Cold Mountain και ο Τιμ Ρόμπινς (β ανδρικού ρόλου) για την ερμηνεία του στο Mystic River.

Μεγάλη ήταν η επιτυχία και για την κωμωδία «Χαμένοι στη μετάφραση» που κέρδισε τρία βραβεία: καλύτερου σεναρίου (Σοφία Κόπολα), καλύτερης κωμωδίας και καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε κωμωδία (Μπιλ Μάρεϊ).

Το φαβορί των βραβείων, η παραγωγή Cold Mountain, περιορίστηκε σε μόνο μία διάκριση, αυτή της Ρενέ Ζελβέγκερ, ενώ δύο μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ κυριάρχησαν στα βραβεία για τις τηλεταινίες. Πρόκειται για τον Αλ Πατσίνο και τη Μέριλ Στριπ, οι οποίοι βραβεύθηκαν για τις ερμηνείες τους στην παραγωγή Angeles in America.

Το βραβείο καλύτερης τηλεοπτικής σειράς απονεμήθηκε στην παραγωγή 24, ενώ «παρόν» ήταν και πάλι το επιτυχημένο σήριαλ Sex and the City, που χάρισε στην πρωταγωνίστριά του Σάρα Τζέσικα Πάρκερ το βραβείο α γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική σειρά.

Τέλος, την έκπληξη έκανε η βρετανική τηλεοπτική σειρά The Office, που απέσπασε δύο βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου (Ρίκι Γκέρβεϊς).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024