Εξαντλημένα τα εισιτήρια

«Καβαλερία Ρουστικάνα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Αγνή Μπάλτσα

«Καβαλερία Ρουστικάνα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Αγνή Μπάλτσα
Η μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα   (Φωτογραφία:  Τα Νέα )
in.gr audio player
Θεσσαλονίκη
Η Καβαλερία Ρουστικάνα, η μονόπρακτη όπερα του Πιέτρο Μασκάνι, είναι η πέμπτη παραγωγή όπερας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που κάνει το ερχόμενο Σάββατο πρεμιέρα με πρωταγωνίστρια τη διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα.

Για τις τέσσερις συνολικά παραστάσεις που θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (στις 25, 29, 31 Οκτωβρίου και στις 2 Νοεμβρίου) τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η Αγνή Μπάλτσα, η οποία θα ερμηνεύσει το ρόλο της Σαντούτσα, είχε εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2002 σε μια βραδιά-γκαλά με αποσπάσματα από όπερες. Η «σπουδαιότερη μέτζο σοπράνο της εποχής μας» (κατά τον μέντορά της Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν) ήταν απούσα από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη εν όψει της πρεμιέρας εξαιτίας μικρού ατυχήματος.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Τζιανκάρλο ντελ Μόνακο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μίκαελ Σκοτ. Στο ρόλο του Τουρίντου εμφανίζεται ο Ράντολφ Λοκ, της Μάμα Λουτσία η Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, του Αλφιο ο Δημήτρης Τηλιακός, της Λόλα η Βικτόρια Μαϊφάτοβα και η Ελένη Λιώλα (σε διπλή διανομή).

Συμμετέχουν επίσης (για το ρόλο των παιδιών) μέλη της παιδικής Χορωδίας της Αγίας Τριάδας. Τη Χορωδία Θεσσαλονίκης διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ο Νίκος Αθηναίος.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη