Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις ελληνικές προτάσεις για τα Μάρμαρα παρουσίασε ο Ευ.Βενιζέλος στην UNESCO

Τις ελληνικές προτάσεις για τα Μάρμαρα παρουσίασε ο Ευ.Βενιζέλος στην UNESCO

Το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα επανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 32η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που διεξάγεται στο Παρίσι.

38

Τις θέσεις της εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής της Ελλάδας παρουσίασε o υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 32η Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της σύναψης της Διεθνούς Σύμβασης για την Προστασία της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία μίας νέας μεγάλης διεθνούς σύμβασης που θα έχει ως αντικείμενο την προστασία της πολιτιστικής πολυμορφίας, έτσι ώστε τα θέματα του πολιτισμού να μην συζητούνται κατά τρόπο αποσπασματικό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Επίσης, έθεσε το ζήτημα της προστασίας των μνημείων που βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές και ζήτησε να υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ εξήγγειλε πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας σε συνεργασία με την UNESCO για την προστασία, αναστήλωση και ανάδειξη χαρακτηριστικών μνημείων, που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλες τις ηπείρους.

Ο υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε τις εξελίξεις σε σχέση με τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στην οποία η UNESCO μετέχει ως βασικός εταίρος.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, παρουσιάζοντας ενώπιον της UNESCO την πρόταση που έχει διατυπώσει η Ελλάδα και προς στη βρετανική κυβέρνηση και προς το Βρετανικό Μουσείο για τη δημιουργία μίας μεγάλης ενιαίας έκθεσης στους χώρους του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, είτε με τη μορφή μακροχρόνιου δανεισμού των Μαρμάρων, είτε με τη μορφή της δημιουργίας ενός παραρτήματος του Βρετανικού Μουσείου μέσα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τέλος, ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή της UNESCO Κοϊχίρο Ματσουούρα για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024