Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χάνιμπαλ Λέκτορ του Αντ.Χόπκινς είναι ο μεγαλύτερος «κακός» στην ιστορία του σινεμά

Ο Χάνιμπαλ Λέκτορ του Αντ.Χόπκινς είναι ο μεγαλύτερος «κακός» στην ιστορία του σινεμά

Μας τρόμαξε όλους, όταν εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1992... Ο Χάνιμπαλ Λέκτορ είναι ο μεγαλύτερος «κακός» του σινεμά, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ταινιών (AFI). Αντίθετα, ο μεγαλύτερος ήρωας είναι ο Αττικους Φιντς.

71

Μας τρόμαξε όλους όταν εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το 1992… Ο Χάνιμπαλ Λέκτορ ή κατά κόσμον Αντονι Χόπκινς είναι ο μεγαλύτερος «κακός» του σινεμά, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ταινιών (AFI). Αντίθετα, μεγαλύτερος ήρωας είναι ο Αττικους Φιντς.

Ο δικηγόρος Αττικους Φιντς, που στην ταινία Σκιές στη σιωπή του 1962 υπερασπίζεται έναν νεαρό μαύρο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μια λευκή, είναι επικεφαλής των 50 «καλών» του σινεμά στη σχετική λίστα που συντάχθηκε με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 1.500 ηθοποιοί, σκηνοθέτες, κριτικοί και ιστορικοί κινηματογράφου. Για την ερμηνεία του στην ταινία αυτή, ο Γκρέγκορι Πεκ είχε βραβευτεί τότε με το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Στη δεύτερη θέση της λίστας των μεγαλύτερων ηρώων του κινηματογράφου ακολουθεί ο πασίγνωστος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς, χαρακτήρας τον οποίο ενσάρκωσε ο Χάρισον Φορντ στην τριλογία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ακολουθούν ο Τζέιμς Μποντ του Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία της γνωστής σειράς, με τίτλο Τζέιμς Μποντ εναντίον Δρ. Νο, ο Ρικ Μπλέιν του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ από το μεγαλύτερο ρομάντζο όλων των εποχών, Καζαμπλάνκα και ο Γκάρι Κούπερ ως Γουίλ Κέιν στο περίφημο γουέστερν Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη η Κλαρίς Στέρλινγκ ή κατά κόσμον Τζόντι Φόστερ ως η πράκτορας που έρχεται αντιμέτωπη με τον Χάνιμπαλ Λέκτορ στη Σιωπή των Αμνών, ο Λόρενς της Αραβίας του Πίτερ Ο Τουλ, ο Σπάρτακος του Κερκ Ντάγκλας, ο Σούπερμαν του Κρίστοφερ Ριβ, ο Μπάτμαν του Μάικλ Κίτον, αλλά ακόμα και η… Λάσι.

Από την πλευρά των «κακών», τα πρωτεία κατέχει ο Χάνιμπαλ του Αντονι Χόπκινς και ακολουθεί ο Νόρμαν Μπέιτς ή κατά κόσμον Αντονι Πέρκινς ως πρωταγωνιστής του θρυλικού Ψυχώ του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Αλλοι κακοί είναι ο Νταρθ Βέιντερ από την ταινία Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται της σειράς Πόλεμος των Αστρων, η κακιά μάγισσα της Δύσης από τον Μάγο του Οζ, η νοσοκόμα Ράτσεντ -Λουίζ Φλέτσερ- που βασανίζει τον Τζακ Νίκολσον στη Φωλιά του κούκου και η Λίντα Μπλερ, ως το μικρό κορίτσι που κυριεύει ο διάβολος στον Εξορκιστή.

Ως «κακοί» ήρωες θεωρούνται ακόμη ο… καρχαρίας από τα Σαγόνια του καρχαρία, αλλά και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής HAL 9000 της ελεγείας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ 2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024