Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο 10 Μαΐου το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Το Σάββατο 10 Μαΐου το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Με τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαΐου ο διαγωνισμός «Πάμε Σινεμά, στον οποίο συμμετέχουν μαθητές από 148 σχολεία της ελληνικής επικράτειας, αλλά και ελληνικών σχολείων της Βαυαρίας.

43

Με τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Μαΐου ο διαγωνισμός «Πάμε Σινεμά, στον οποίο μετέχουν μαθητές ηλικίας από 10 έως 18 ετών από 148 σχολεία της ελληνικής επικράτειας, αλλά και ελληνικών σχολείων της Βαυαρίας.

Στο φεστιβάλ προβάλλονται όλες οι ταινίες που έχουν γυρίσει οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Σινεμά;», δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ξεχωριστή δυνατότητα στους ερασιτέχνες κινηματογραφιστές να δουν τα έργα τους στη μεγάλη οθόνη.

Στη διοργάνωση θα προβληθούν 46 ταινίες μαθητών από σχολεία του νομού Αττικής, 32 ταινίες από μαθητές της Θεσσαλονίκης, 24 ταινίες από μαθητές των Κυκλάδων, 41 ταινίες μαθητών από σχολεία της περιφέρειας Ηπείρου και πέντε ταινίες μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Βαυαρίας.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, στις πρωτεύουσες των περιφερειών που έχει εφαρμοσθεί το πρόγραμμα. Έτσι, φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες, στην Aθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, τα Iωάννινα και το Mόναχο.

Την εκδήλωση θα μεταδώσει ζωντανά η ΕΤ-1, ενώ οι πέντε αίθουσες θα είναι συνδεδεμένες δορυφορικά μεταξύ τους και οι θεατές κάθε αίθουσας θα μπορούν παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει στις αίθουσες των άλλων πόλεων. Παρουσιαστές των πέντε παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι οι Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ρίκα Βαγιάννη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Γιάννης Ζουγανέλης.

Τις ταινίες θα κρίνει επταμελής Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Θάνο Μικρούτσικο, Νίκο Χατζηνικολάου, Λάκη Λαζόπουλο, Σπύρο Βούγια, Παναγιώτη Φασούλα, Σμαράγδα Καρύδη και Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Για τη διοργάνωση μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Πολιτισμού, ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μισέλ Δημόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου εξήγγειλε ότι τον επόμενο χρόνο το Φεστιβάλ θα επεκταθεί και στις παραευξείνιες χώρες.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «κατασκευάζοντας τους ερασιτέχνες δημιουργούς του σήμερα, δημιουργούμε τους επαγγελματίες θεατές του αύριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024