Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απονεμήθηκαν τα θεατρικά και μουσικά βραβεία «Κάρολος Κουν»

Απονεμήθηκαν τα θεατρικά και μουσικά βραβεία «Κάρολος Κουν»

Ο Μ.Μαρμαρινός για τη σκηνοθεσία του Εθνικού Ύμνου, ο Δ.Μαύρος για την ερμηνεία του στο έργο Οι Εκτελεστές, οι Ρέππας και Παπαθανασίου για το Ο Έβρος απέναντι και η Ελ.Χατζηαργύρη για την ερμηνεία της κυρίας Κλάιν ήταν οι νικητές των βραβείων «Κάρολος Κουν».

38

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για τη σκηνοθεσία του Εθνικού Ύμνου, ο Δημήτρης Μαύρος για την ερμηνεία του στο έργου του Σκούρτη Οι Εκτελεστές, οι Μ.Ρέππας και Θ.Παπαθανασίου για την συγγραφή του έργου Ο Έβρος απέναντι και η Ελένη Χατζηαργύρη για την ερμηνεία του ρόλου της κυρίας Κλάιν στο ομώνυμο θεατρικό έργο ήταν οι φετινοί νικητές των βραβείων «Κάρολος Κουν», που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επίσης, η καθηγήτρια Ζωή Σαμαρά απέσπασε το βραβείο θεατρολογικού συγγράμματος για το έργο της Τα Αδυτα του Σημείου, ενώ ο θεατρικός οργανισμός «Νέες Μορφές Θεσσαλονίκης» απέσπασε τη διάκριση θεατρικού οργανισμού της περιφέρειας.

Τέλος, η νέα σκηνοθέτιδα Μαρία Λουΐζα Παπαδοπούλου τιμήθηκε με τη διάκριση νέου δημιουργού για την σκηνοθετική της άποψη στο έργο του Μαριβώ Το Νησί των Σκλάβων.

Τα βραβεία, όπως είναι γνωστό, είναι ετήσια και απονέμονται από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε συνεργασία με τον πολιτισμικό οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων εκδηλώσεων μελών της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών, που εδρεύει στο Παρίσι.

Μουσικά βραβεία

Το μεγάλο βραβείο μουσικής απονεμήθηκε ομόφωνα στον Αντώνη Κοντογεωργίου για την «έξοχη εργασία του ως διευθυντής των χορωδιών ΕΡΤ και Μακεδονίας». Τη διάκριση μουσικολογικού συγγράμματος απέσπασε ομόφωνα ο Νίκος Μαλιάρας για το σύγγραμμά του «Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι στη μουσική του Μανώλη Καλομοίρη».

Τιμητική διάκριση δισκογραφίας απένειμε η επιτροπή ομόφωνα στην εκδοτική εταιρία Σείριος για το άλμπουμ Jani Christoy-Vol 1-4, «δια του οποίου διασώζεται με τεχνικά άρτιο και καλαίσθητο τρόπο πληθώρα ιστορικών ηχογραφήσεων, έργων του καινοτόμου Έλληνα συνθέτη».

Την τιμητική διάκριση οργανισμού της περιφέρειας απέσπασε το Φεστιβάλ Ναυπλίου εκπροσωπούμενο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γιάννη Βακαρέλη. Η τιμητική διάκριση νέου μουσικού απονεμήθηκε στον κόντρα τενόρο Νικόλαο Σπανό για τη συμμετοχή του στην όπερα Ξέρξης του Χέντελ (ΕΛΣ).

Συγκινημένος ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, αποχαιρέτησε σήμερα την Ένωση, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος επί 26 χρόνια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από φέτος οι πενταμελείς κριτικές επιτροπές που κρίνουν τα βραβεία θεάτρου και μουσικής θα αποτελούνται η κάθε μία από τρεις νεότερους στο επάγγελμα και μόνο δύο επώνυμους κριτικούς σε ένδειξη συμπαράστασης, όπως είπε, των παλαιότερων προς τους νεότερους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024