Αρωμα Αργεντινής

Στο Ηρώδειο την Τετάρτη για μια «μυστικιστική εμπειρία» ο τενόρος Χοσέ Κούρα

Στο Ηρώδειο την Τετάρτη για μια «μυστικιστική εμπειρία» ο τενόρος Χοσέ Κούρα
Ο Χοσέ Κούρα εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο  
in.gr audio player
Αθήνα
Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί την Τετάρτη ο διάσημος Αργεντινός τενόρος Χοσέ Κούρα, σε ένα γκαλά όπερας με αποσπάσματα από το λυρικό του ρεπερτόριο. Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Τρίτης, ο Αργεντινός τενόρος θα ερμηνεύσει μέρος από τον Κουρσάρο του Βέρντι, ενώ θα ακουστεί ένα κομμάτι-φόρος τιμής στην πατρίδα του, το απόσπασμα από την Αυγή του συμπατριώτη του Ετόρε Πανίτσα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κούρα διευκρίνισε ότι στο αυριανό γκαλά δεν θα εμφανιστεί με φράκο -λόγω ζέστης- αλλά δεν θα εκπλήξει το κοινό με ενδυματολογικές εκκεντρικότητες.

Ο Χοσέ Κούρα υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο. «Όταν ήλθα για την "Αΐντα" στο Μέγαρο Μουσικής, επισκέφθηκα το Ηρώδειο. Έμεινα έκθαμβος και ονειρεύτηκα να τραγουδήσω εδώ.

» Έπειτα από λίγες ημέρες ήλθε η πρόσκληση από το Φεστιβάλ. Για σας, που ζείτε κάτω από την Ακρόπολη, μια εκδήλωση στο Ηρώδειο είναι μια καθημερινότητα, αλλά για μένα θα είναι μια μυστικιστική εμπειρία. Νιώθω δέος.»

Μαζί με τον Αργεντινό τενόρο θα εμφανιστεί η μέτζο σοπράνο Τζουζεπίνα Τρότα, ενώ συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βόλντεμαρ Νέλσον.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη