Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια του Θεάτρου Πέτρας

Μαντζουράνα στο κατώφλι – Γάιδαρος στα κεραμίδια του Θεάτρου Πέτρας

Ενα λαϊκό δρώμενο με αριστοφανική δομή, ένα σπονδυλωτό έργο με στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης, παρουσιάζουν την Τετάρτη στις 21:00 στο Θέατρο Πέτρας τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Βέροιας και Σερρών. Ο λόγος για την παράσταση του Γιώργου Αρμένη Μαντζουράνα στο κατώφλι - Γάιδαρος στα κεραμίδια, ένα έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν το 1979, που πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πέτρας 2000.

43

Ενα λαϊκό δρώμενο με αριστοφανική δομή, ένα σπονδυλωτό έργο με στοιχεία της λαϊκής μας παράδοσης, παρουσιάζουν την Τετάρτη στις 21:00 στο Θέατρο Πέτρας τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Βέροιας και Σερρών. Ο λόγος για την παράσταση του Γιώργου Αρμένη Μαντζουράνα στο κατώφλι – Γάιδαρος στα κεραμίδια, ένα έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν το 1979, που πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πέτρας 2000.

Ο Γιώργος Αρμένης, ο οποίος στην παράσταση συμμετέχει με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, του συγγραφέα και του ηθοποιού, δηλώνει χαρακτηριστικά: Ο χρόνος τρέχει λες και τον κυνηγάνε. Μεγαλώνουμε, γερνάμε, οι γενιές αλλάζουν, άλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν. Πρόσωπα, γεγονότα, κλάματα, πόθοι, χαρές και όνειρα τρέχουν πιασμένα χέρι χέρι με το χρόνο. Και συνεχίζει:


Τρέχουν και ζωγραφίζουν χιλιάδες εικόνες. Μερικές από αυτές μένουν και όσο κι αν θέλουμε να τις ξεχάσουμε, να τις σβήσουμε, στέκεται αδύνατον. Θα τις βρούμε πεταμένες στο πρώτο πεζοδρόμιο, ανεβασμένες στα βουνά, στα βιβλιοπωλεία, στις βαθιές ρυτίδες, στα γυαλιστερά παράσημα, στις παλάμες του μετανάστη, στο αίμα που αχνίζει από τα λάθη. Αυτές τις εικόνες που έζησα, που έμαθα, προσπάθησα να τις εντάξω σε μια θεατρική λαϊκή πανηγυριώτικη φόρμα.


Μαζί με το Γιώργο Αρμένη εμφανίζονται οι Π.Τσαρούχας, Ν.Δαδινόπουλος, Μ.Βαμβακά, Τ.Σκαρλάτου, Κ.Μπάρας, Μ.Βαρλάμου, Χ.Τσιρτσής, Κ.Λυπηρίδου, Μ.Μπενάκη, Σ.Καραγιάννη κ.ά, οι οποίοι ερμηνεύουν περισσότερους από 60 ρόλους. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Χρήστος Λεοντής, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Δαμιανός Ζαρίφης και τις χορογραφίες η Βάλια Παπαχρήστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024