Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aπονεμήθηκαν τα βραβεία του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Aπονεμήθηκαν τα βραβεία του 1ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Με την απονομή των βραβείων σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, στο θέατρο Ρεξ στην Αθήνα και στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Χαμηλές Πτήσεις.

45

Με την απονομή των βραβείων σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, στο θέατρο Ρεξ στην Αθήνα και στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Χαμηλές Πτήσεις.

Η επταμελής κριτική επιτροπή έδωσε έξι βραβεία (τρία σε σχολεία της Αθήνας και τρία σε σχολεία της Θεσσαλονίκης) και έξι τιμητικές διακρίσεις, ενώ στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 62 ταινίες.


Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Περάκης, Κατερίνα Κουμλίδου, Σταύρος Θεοδωράκης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Βίκυ Χατζηβασιλείου.


Το πρώτο βραβείο απένειμαν στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Τα δεύτερα βραβεία έδωσαν οι ηθοποιοί Δημήτρης Κουρούμπαλης στη συμπρωτεύουσα και Κατερίνα Τσαβάλου στην Αθήνα και τα τρίτα οι ηθοποιοί Δάφνη Κουτσαφτή στη Θεσσαλονίκη και Θανάσης Βισκαδουράκης στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, τα βραβεία έχουν ως εξής:


Α Bραβείο: Στην ταινία Το πλυσταριό… με μισούσε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Τούμπας και στο www.Oevlogismenos.gr από το 7ο Λύκειο Πειραιά.


Β Βραβείο: Στις ταινίες Το γέλιο σου και την αναπνοή σου από το 2ο ΤΕΕ Ευόσμου και Καλημέρα από το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.


Γ Βραβείο: Στην Κόκκινη κόλαση από το 2ο Λύκειο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και στην ταινία Ο Κανένας από το 1ο Λύκειο Πετρούπολης.


Τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν οι ταινίες Ροζαλντίνα από το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης, Μα δεν έχω μιλιά να στο πω από το 1ο Γυμνάσιο Αττικής, Αναστρέψιμη πορεία από το 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, Η δική μας γλώσσα από το 3ο Γυμνάσιο Πειραιά, Δικαίωμα στη ζωή από το Λύκειο Κυμίνων Θεσσαλονίκης, Λίγο αργότερα θα είναι ποτέ από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.


Τα έπαθλα που δόθηκαν στους μαθητές που συμμετείχαν στις ομάδες κινηματογράφησης ήταν βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κάρτες ελευθέρας εισόδου για τους κινηματογράφους Ολύμπιον και Τριανόν της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αντίστοιχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024